Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Οικονομολόγων του Ανταγωνισμού εξελέγη η Πηνελόπη Παπανδροπούλου.

 

Στέλεχος στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην βοηθός καθηγήτρια στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, η δρ. Πηνελόπη-Σύλβια Παπανδροπούλου, αναδείχθηκε πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης, η οποία πραγματοποιεί τη γενική της συνέλευση στη Μπολόνια της Ιταλίας.

 

 Ένωση, που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια από την ίδρυσή της, με μελέτες και άλλες εργασίες της προωθεί θέματα που αφορούν τις καλές ανταγωνιστικές πρακτικές σε διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

 

Ως γνωστόν, οι ίσοι όροι του Ανταγωνισμού είναι μια από τις σημαντικές πτυχές της Συνθήκης της Ρώμης, πάνω στην οποία θεμελιώθηκε η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία το 1957 ξεκίνησε με έξη ιδρυτικά μέλη.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης οι ίσοι όροι ανταγωνισμού θα παίξουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στο διεθνές εμπόριο, χώρος στον οποίον η ρύθμιση της διακυβέρνησης γίνεται όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία. Αυτή η ρύθμιση της διακυβέρνησης είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην Μπολόνια, σε μια συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 50 οικονομολόγοι αλλά και άλλοι ειδικοί σε θέματα ανταγωνισμού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει η Ιεραρχία για τη συμφωνία Κράτους
Επόμενο άρθροΝέα καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για πυρόπληκτους συνταξιούχους