Σε θέση επίθεσης παραμένει η ιταλική κυβέρνηση έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λέγοντας ότι τα αιτήματα για αλλαγή του προϋπολογισμού της θα καταστρέψουν τη χώρα και ότι το μπλοκ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία ευρύτερη οικονομική επιβράδυνση.

 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Λουίτζι Ντι Μάιο, αναπληρωτής πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης είπε σε δημοσιογράφους ότι οι εταίροι στην ΕΕ «ζητούν από την Ιταλία έναν προϋπολογισμό που θα έχει “αίμα και δάκρυα”.  Είναι απίστευτο που δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα μας».

 

Ο Ντι Μάιο τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, αλλά δεν έχει σχέδια να αλλάξει τα βασικά μέτρα, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι «θυσιάζει τους Ιταλούς».

 

«Το πρόβλημα της οικονομικής ανάπτυξης είναι ευρωπαϊκό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού και όχι με ξεχωριστό και συγκρουσιακό τρόπο», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών.

 

Μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο, ο Τζιοβάννι Τρία σημείωσε ότι «η Ευρώπη δεν φαίνεται να έχει επίγνωση της κατάστασης και δείχνει να μην είναι σε θέση να υιοθετήσει μακροοικονομικές πολιτικές σταθεροποίησης».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυμπληρωματική προκήρυξη για εκπαιδευτικό προσωπικό σε ΕΠΑ.Σ Μαθητείας
Επόμενο άρθροΚέρδη στα ευρωταμπλό ενόψει Brexit