«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Οκτώβρη 2019 είναι σαφής και ξεκάθαρη: συνέχιση των προοδευτικών πολιτικών, οικονομική σταθερότητα και ανάκαμψη, διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία free press εφημερίδα «Καρφίτσα».

 

«Με αυτή την πρόταση, και με όσα έχουμε καταφέρει, θα διεκδικήσουμε την ψήφο του ελληνικού λαού και την επανεκλογή μας για μια ακόμη τετραετία», προσθέτει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχετικά με τις συντάξεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει πως «ούτε η ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ούτε οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θίγουν τους δημοσιονομικούς μας στόχους».

 

«Όλες οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες και στοχευμένες», αναφέρει ο ευρωβουλευτής, υπογραμμίζοντας: «Εμείς “πάρτι” με χρήματα που δεν υπάρχουν, αλόγιστες και ακραίες σπατάλες, που μας έφεραν σε αδιέξοδα και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τα μνημόνια, δεν πρόκειται να κάνουμε. Αυτά είναι για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτά είναι για τις ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που συνεχίζουν το ίδιο βιολί, καταστροφολογώντας καθημερινά για να δικαιολογήσουν τη δική τους ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων».

 

Αναφερόμενος στη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, αναφέρει ότι «στοχεύει στην επίλυση διαφορών που εκκρεμούν επί δεκαετίες, όπως το ζήτημα της αναξιοποίητης επί 80 έτη αμφισβητούμενης εκκλησιαστικής περιουσίας» και προσθέτει ότι «αντίστοιχες λύσεις εφαρμόζονται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

 

Για τις επερχόμενες ευρωοεκλογές, ο Δ. Παπαδημούλης σημειώνει, ότι δύο είναι οι προκλήσεις. Αφενός η ανάσχεση της ανόδου της ακροδεξιάς και αφετέρου, η διαμόρφωση μια ευρύτατης, δημοκρατικής και προοδευτικής συμμαχίας, που απλώνεται στις δυνάμεις της Αριστεράς, των Πράσινων και των Σοσιαλιστών, με στόχο την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.

 

Αυτό που διακυβεύεται στις προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι θεμελιώδεις, ιδρυτικές αξίες της ΕΕ, που «απειλούνται σήμερα από την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων, που σπέρνουν το διχασμό και μίσος στις κοινωνίες, που θέλουν να γυρίσουμε πίσω στους τυφλούς και αδιέξοδους εθνικισμούς του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του ΕΚ.

 

Τέλος, στα σχόλια για ανοχή στην ανομία, απαντά ότι «δεν υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρχει, καμία ανοχή», αναφέρει ότι «τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν διαρκή μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας» και κάνει λόγο για «αντιπολιτευτικές υπερβολές της ΝΔ», που «βλάπτουν τη χώρα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠοιον κοροϊδεύουμε όλοι εμείς και δεν μιλάμε;
Επόμενο άρθροΈκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Πολυτεχνείου