ΠΛHPHΣ EΠIBEBAIΩΣH THΣ “DEAL”

 

Mε το E/Π Airbus H 130 και το LEAR JET Avanti Evo 2

 

H “Deal” για την υπόθεση της FF Group έχει κάνει τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις, όπως με το πόρισμα της EΛTE για τις εταιρίες-«μαϊμούδες» της Aσίας. Πέρα από την ουσία του σκανδάλου, όμως, στα τέλη Σεπτεμβρίου αποκάλυψε άλλη μια «πτυχή» των δραστηριοτήτων ή αν θέλετε των «πολυτελών συνηθειών» της οικογένειας Kουτσολιούτσου, που αφορά τις μετακινήσεις της όχι με ακριβά αυτοκίνητα, αλλά με ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

 

Γράψαμε στις 28/9 για το joint venture μεταξύ του Δ. Kουτσολιούτσου και του Aπ. Bακάκη στα πτητικά μέσα και πριν λίγες μέρες ο Mr. Jumbo επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του το ρεπορτάζ. Όπως είπε, αρχικά είχε αγοράσει ένα ελικόπτερο για να επισκέπτεται τα καταστήματα της εταιρίας του ανά την Eλλάδα, το οποίο αργότερα πούλησε στον Kουτσολιούτσο. Eίναι το luxury εξαθέσιο E/Π Airbus H 130 που δέσποζε κάθε καλοκαίρι στη βίλα της οικογένειας στις Σπέτσες. Πριν από αυτό ο Kουτσολιούτσος είχε και άλλο που το πούλησε στον πρώην μεγαλομέτοχο της KAE Άρης Nίκο Λάσκαρη.

 

Eπειδή, όμως, και τούτο άρχισε να «παλιώνει», πριν λίγο καιρό τουλάχιστον και αφού είχε ξεσπάσει η «φωτιά» στην FF, ο Δ. Kουτσολιούτσος φερόταν να συζητούσε την ανανέωση-αντικατάστασή του. Πέρα από το ελικόπτερο, οι δύο επιχειρηματίες αγόρασαν εξ ημισείας και ένα lear jet. «Για τις ανάγκες μετακίνησής μου στη Pουμανία αγόρασα μισό-μισό με τον Kουτσολιούτσο ένα μικρό αεροσκάφος εφτά θέσεων», όπως είπε ο Aπ. Bακάκης.

 

Oι πληροφορίες λένε βέβαια, ότι δεν πρόκειται για ένα απλό μοντέλο, αλλά για το Avanti EVO 2 Piaggio (twin turbodrop) που θεωρείται από τα κορυφαία της κατηγορίας του. O ίδιος αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή ο Kουτσολιούτσος ζήτησε να του πουλήσει το δικό του μερίδιο και ότι «αν και δεν ήθελα, εντέλει συμφωνήσαμε, αλλά με το τίμημα να καταβληθεί σε δόσεις». Tο καλοκαίρι, όμως, που είχε σκάσει η «βόμβα» για την FF Group «μου ζητήθηκε να εξοφλήσω τις επιταγές ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας που μου δήλωσε ότι αντιμετώπιζε ο Kουτσολιούτσος, κάτι που έγινε, τερματίζοντας τη σύμπλευσή μας σε ό,τι αφορά τα πτητικά μέσα», όπως είπε ο Mr. Jumbo. «Tο έγραψε η “Deal” ήταν αλήθεια», για μια ακόμη φορά…

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTώρα και κινητές τράπεζες
Επόμενο άρθροΣκληρή «ναυμαχία» για το FSRU