Υπαναχωρεί το Μαξίμου υπό το φόβο… τιμωρητικής ψήφου

 

Αλλάζει…τροπάριο η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών της χώρας. Η αρχική απόφαση που πανηγυρικά ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, ότι θα βγουν από το μισθολόγιο του δημοσίου οι κληρικοί… ωστόσο θα πληρώνονται από το κράτος και πάλι, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

 

Η κυβέρνηση μέτρησε όχι μόνο τις αντιδράσεις των κληρικών, αλλά και το εκλογικό κόστος που θα έχει μια τέτοια απόφαση, αν έρθει σε ρήξη με τον κόσμο της εκκλησίας και κυρίως με τους κληρικούς και τους ιερείς που έχουν… άμεση πρόσβαση και επιρροή στους πολίτες.

 

Υπό το φόβο λοιπόν της… τιμωρητικής ψήφου η κυβέρνηση για το φλέγον ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών ο Αλέξης Τσίπρας επεξεργάζεται εισηγήσεις συνεργατών του που κρίνουν προτιμότερο  η κυβέρνηση να κάνει στροφή και να προτιμήσει μια πιο… διπλωματική οδό διαχείρισης του εν λόγω ζητήματος και όχι τη σκληρή γραμμή που είχε αρχικώς υιοθετηθεί.

 

Εξ ου και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου,ο  οποίος έσπευσε χθες να πει ότι από την κυβέρνηση θα εξαντλήσουν τα περιθώρια του διαλόγου. Και ότι το πρώτιστο δεν είναι ο χρόνος της κατάθεσης του νομοσχεδίου, αλλά η επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας.

 

Ξεκαθάρισε, δε, τα εξής: Πρώτον, ότι δεν τίθεται εν κινδύνω το μισθολογικό καθεστώς των 10.000 ιερέων. Δεύτερον, ότι «η κυβέρνηση δεν βιάζεται, ούτε πιέζεται». Τρίτον, ότι θα προηγηθεί κύκλος συναντήσεων του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με την ηγεσία της Εκκλησίας, για να διευκρινιστούν πτυχές της πρότασης και να εξασφαλιστεί συναίνεση.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι ισχυροί έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη
Επόμενο άρθροΠράσινος φως για ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις μεταξύ συζύγων