Την ικανοποίηση του για τη συνέχιση των συνομιλιών πολιτείας- κράτους ώστε να προχωρήσει ο εξορθολογισμός των σχέσεων των δυο πλευρών εξέφρασε ο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλωντας στην ΕΡΤ 3.

 

Τόνισε ακόμη πως η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι η μετωπική σύγκρουση με την εκκλησία αλλά ο διάλογος και η συνεννόηση ώστε να γίνουν βήματα μπροστά

 

Για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ Τζανακόπουλος τόνισε ότι « θα πρέπει να συζητάμε επί της ουσίας των προτάσεων και όχι να λένε επειδή διαφωνούμε στο ζήτημα Χ και ψ δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ζήτημα Φ».

 

Επι των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το ζήτημα της καθιέρωσης θητειών αλλά και το ζήτημα της υποχρέωσης ο πρωθυπουργός να είναι αιρετός, να έχει δηλαδή εκλεγεί βουλευτής.

 

Παράλληλα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάλεσε να διευκρινίσει εάν τελικά είναι υπέρ της κατάργησης του άρθρου 86 που αφορά στην ασυλία των βουλευτών.

 

Επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σημειώνοντας πως « αυτό κατά τη γνώμη μου – η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων- δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή πρόταση για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα Ο μοναδικός δρόμος για την αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης την Ελλάδα είναι να δώσουμε το βάρος μας το δημόσιο πανεπιστήμιο».

 

Μάλιστα έκανε λόγο για εμμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ να ανοίξει στον ιδιωτικό τομέα τα πανεπιστήμια.

 

« Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως κακομαθημένο παιδί δεν έχει στόχο να κάνει αντιπολίτευση θέσεων η αρχών αλλά θέλει να υπονομεύσει όποια προσπάθεια θεσμικού εξορθολογισμού της κυβέρνησης» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Τζανακοπουλος και υπογράμμισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να λύνει ιστορικές εκκρεμότητες, όπως εκείνη με την πΓΔΜ και την εκκλησία.

 

Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως έχει διαφωνία με τον πυρήνα της πολιτικής για ισχυρό κοινωνικό κράτος αλλά κινείται στην αντίληψη που θέλει να ανοίγει διαρκώς την ιδιωτική πρωτοβουλία ακόμα και στο σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους και για αυτό το λόγο επιθυμεί να επαναφέρει τον κανόνα ένα προς πέντε στο ελληνικό Δημόσιο.

 

Ακόμη, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό και όλα τα θετικά μέτρα θα ψηφιστούν ένα προς ένα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα στρατηγική συνεργασία για τον Όμιλο Mellon και τη Viddget
Επόμενο άρθροΠοιους φόρους πρέπει να πληρώσουμε έως τα τέλη του έτους