Την τελετή έναρξης της 20ής Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Ξεναγών κήρυξε την Τρίτη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα.

 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών (FEG), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών (Π.Ο.ΞΕΝ.), το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης και το τουριστικό γραφείο των Ξεναγών Tourist Guides of Crete P.C.  Στην Πανευρωπαϊκή αυτή συνάντηση που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Δήμου Ηρακλείου, φιλοξενούνται 230 ξεναγοί από 25 Ευρωπαϊκές χώρες.

 

“Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Κρήτη, βάλαμε τον πήχη ψηλά και θέσαμε τους βασικούς στόχους αναπτύσσοντας το στρατηγικό μας σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στο νησί μας”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την διοργάνωση.

 

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στους κρυμμένους θησαυρούς της Κρήτης που βρίσκονται στα μνημεία, στις γεύσεις, στην τοπική κουζίνα, στα φημισμένα κρητικά προϊόντα. Στα αποτελέσματα δηλαδή διαχρονικών συνδυασμών, κλιματολογικών συνθηκών, πολιτισμικών ανταλλαγών και ανθρώπινης δημιουργικότητας.

 

«Το νησί μας επίσης έχει πολλά να προσφέρει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως θρησκευτικό, περιηγητικό, φυσιολατρικό, επιστημονικό, ιατρικό, αθλητικό, θαλάσσιο, γαστρονομικό κ.ά. Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού και καταβάλλουμε προσπάθεια για την ανάλογη αξιοποίηση και προβολή τους, τόσο μέσα από στοχευμένες δράσεις όσο και μέσω των θεματικών φορέων στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

 

“Τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη μετακίνησης από τον μαζικό Τουρισμό στον ποιοτικό Τουρισμό, καθώς υπάρχουν περισσότερες αξιώσεις από μεγάλο αριθμό τουριστών, αύξησε τις απαιτήσεις και στον τομέα των Ξεναγών”, δήλωσε από την πλευρά του Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του. “Συνέδρια όπως το σημερινό, με την συμμετοχή Ξεναγών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, βοηθούν στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων σχετικώς με τον σύγχρονο Τουρισμό, έτσι οι Ξεναγοί θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες”, κατέληξε.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕγκρίθηκαν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος
Επόμενο άρθροΈφυγε από το τιμόνι της Nissan ο Γκοσν