Μόλις τρεις φορές έχει αξιοποιήσει των «Ωρα του Πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλες αφορούσαν θέματα ασφάλειας, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον αρχηγό της ΝΔ. Αυτό γίνεται για να αποφύγετε τα θέματα της οικονομίας».

 

«Προφανώς και υπάρχει εγκληματικότητα. Είναι τωρινό φαινόμενο ή μόνο ελληνικό;», αναρωτήθηκε και θύμισε ότι το Πολυτεχνείο κάηκε επί εποχής της ΝΔ.

 

Διαβάστε επίσης: (Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο)

 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα κρούσματα είναι μειωμένα. Επικαλέστηκε την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δείχνει ότι σε 19 ΑΕΙ της χώρας από το 2011 ως το 2017 κατεγράφησαν 358 περιστατικά βίας. Από αυτά τα 255 είναι μεταξύ 2011-2014 και 103 από το 2015 και μετά. «Που αυξήθηκαν τα περιστατικά βίας;», αναρωτήθηκε.

 

Απαντώντας για το θέμα του ασύλου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν απαγορεύεται η επέμβαση της αστυνομίας για κάθε αυτόφωρο αδίκημα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

 

«Δεν ήρθα για να υπερασπιστώ την άποψη ότι ζούμε σε κοινωνία αγγέλων ή δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας», τόνισε και συμπλήρωσε παρά την αύξηση των παρεμβάσεων της αστυνομίας υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 

«Κάθεστε στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που ως φοιτητές κρατούσαν τσεκούρια», δήλωσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατήγγειλε τον «φασισμό» που εκδηλώθηκε στην εορτή του πολυτεχνείου όταν κάποιοι δεν επέτρεψαν σε αγωνιστές να καταθέσουν στεφάνι.

 

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην ΝΔ κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να δώσει μια εικόνα γενικευμένης ανομίας σε μια χώρα την οποία επισκέπτονται εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες.

 

Θύμισε ότι το ΕΜΠ υπέγραψε συμφωνία με το Κολούμπια για να έρθουν φοιτητές να σπουδάσουν στην Ελλάδα. Είναι τόσο ανόητοι και έρχονται σε ένα πανεπιστήμιο στο οποίο κυριαρχεί η ανομία; αναρωτήθηκε.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε στοιχεία που δείχνουν διπλάσιες συλλήψεις γύρω από πανεπιστήμιο Αθηνών για ναρκωτικά και έχει χτυπηθεί το λαθρεμπόριο. Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. Εχουν γίνει φέτος 48 επεμβάσεις της αστυνομίας, τόνισε φέτος. «Αρκεί ένα τηλέφωνο πολίτη για να παρέμβει η αστυνομία».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο
Επόμενο άρθροΚέντρο ανάπτυξης λογισμικού παγκόσμιας εμβέλειες από θυγατρική της Intralot στην Τουρκία