«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση χάους. Στην πόλη όπου ζω, ακούω και βλέπω παραδείγματα αυτού του χάους καθημερινά. Μικρά παιδία πέφτουν θύματα της άλογης ένοπλης βίας…». Αυτό είναι μόλις ένα κομμάτι μίας έκθεσης που έγραψε πριν από δύο χρόνια η 11χρονη μαθήτρια Σάντρα Παρκς, με θέμα τους φόνους με όπλα στην πόλη της, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε.

 

Δύο χρόνια αργότερα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έγινε η ίδια θύμα της βίας που καταδίκασε στην έκθεση της, πέφτοντας νεκρή από αδέσποτη σφαίρα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, στο Μιλγουόκι. Όπως δήλωσε η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, Μπέρνις Παρκς, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 20:00 το βράδυ, ενώ η ίδια είχε ήδη πέσει για ύπνο και τα παιδιά της κάθονταν στο σαλόνι και έβλεπαν τηλεόραση. «Μαμά, με πυροβόλησαν. Κάλεσε την αστυνομία», ήταν οι τελευταίες κουβέντες της, όπως δήλωσε η μητέρα της στον τηλεοπτικό σταθμό WITI.

O δήμαρχος της πόλης, Τομ Μπάρετ, περιέγραψε την κατάσταση ως «παρανοϊκή», δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «Τραγικά, ο θάνατος της προκλήθηκε από κάποιον που απλώς αποφάσισε να πυροβολήσει μέσα στο σπίτι της… Ένα 13χρονο κορίτσι, την εβδομάδα της Ημέρας των Ευχαριστιών, μία καθημερινή ημέρα, πέθανε στο δωμάτιο της». Όσον αφορά αυτών που πυροβόλησε, ο δήμαρχος υποθέτει ότι είτε ήθελε «να ξεκαθαρίσει κάποιον λογαριασμό, είτε να εκφράσει τον θυμό του, είτε να τρομάξει κάποιον».

 

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ένας ύποπτος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ενώ ένας δεύτερος, για την απόκρυψη δύο όπλων. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της πρώην κοπέλας του πρώτου υπόπτου, την ίδια ημέρα την είχε απειλήσει με όπλο σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι της Σάντρα Παρκς.

 

Παρότι, το ποσοστό δολοφονιών στο Μιλγουόκι πέφτει σταθερά από το 2015, δεν παύει να παραμένει ένα από τα υψηλότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

 

 

«Η Αλήθεια μας» 

 

 

Η έκθεση της Σάντρα Παρκς, με τίτλο «Η Αλήθεια μας», είχε λάβει το τρίτο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό μαθητικών εκθέσεων των δημόσιων σχολείων του Μιλγουόκι προς τιμής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. «Το μόνο που ακούς είναι ότι κάποιος πέθανε ή ότι κάποιος πυροβολήθηκε. Τους ανθρώπους δεν τους αφορά μόνο ποιανού ο πατέρας, ο γιος, η εγγονή ή ο εγγονός σκοτώθηκε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Δημόσιο Ραδιόφωνο του Μιλγουόκι τον Ιανουάριο του 2017, με αφορμή τη βράβευση της έκθεσης της.

Σύμφωνα με τον οργανισμό των Δημόσιων Σχολείων του Μιλγουόκι, η Σάντρα ήταν το έβδομο παιδί από σχολείο της ευρύτερης περιοχής που έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας το 2018.

Πηγή: BBC

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ευρώπη πρέπει να ελέγξει το μεταναστευτικό για να ανακόψει τους λαϊκιστές
Επόμενο άρθρο«Κατοστάρης» με την εθνική Ελλάδας ο Τοροσίδης