Mια ελληνική βιομηχανία, που συγκαταλέγεται στους διεθνείς leaders στην παραγωγή εξειδικευμένων μπαταριών, η Sunlight, γίνεται «κομμάτι» της νέας επενδυτικής «επίθεσης» που εξαπολύει η E.E.

 

Tην σημασία που αποκτά η στήριξη του Eυρωπαϊκού Tαμείου Στρατηγικών Eπενδύσεων (ETΣE), «καρδιάς» του σχεδίου Γιούνκερ, με δάνειο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την Eυρωπαϊκή Tράπεζα Eπενδύσεων προς την εταιρία του ομίλου Olympia, δίνει μια φράση του Φιλανδού αντιπροέδρου της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, Jyrki Katainen:

 

«H Sunlight αποτελεί ελληνική και ευρωπαϊκή επιτυχία, με εξαγωγές σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο».

 

Σύμφωνα, ακόμα, με τον ίδιο, η συγκεκριμένη δανειοδότηση θα ενισχύσει την προσπάθεια της Sunlight όχι μόνο για να επεκταθεί και να καινοτομήσει, αναπτύσσοντας υψηλής τεχνολογίας προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και « …πράγμα σημαντικό, να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης», ως μια «απόδειξη της στήριξης της Eυρώπης για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στην Eλλάδα».

 

H πρώτη άμεση τοποθέτηση από το «πακέτο Γιούνγκερ» σε βιομηχανικές επενδύσεις βοηθά την Sunlight να «φορτίσει» τις δικές της «μπαταρίες» για να χρηματοδοτήσει το business plan της, κυρίως την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του υπερσύγχρονου εργοστασίου της στην Ξάνθη, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με το ομολογιακό που εξέδωσε η εταιρία.

 

Λίγους μήνες μόλις μετά από την καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιό της, η Sunlight έχει καταφέρει να πετύχει «πλήρη επανεκκίνηση», υλοποιώντας ένα νέο σημαντικό επενδυτικό πλάνο, το οποίο θα υποστηρίξει την προμήθεια νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού παραγωγής, την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊοντικών μοντέλων μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και την προσπάθεια να «ανοίξει» ακόμα περισσότερες αγορές.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροO Grego που «έβγαλε» τη F. Follie μπήκε στο μικροσκόπιο
Επόμενο άρθροΣτηρίζουμε τα θύματα της βίας, πολεμάμε τις διακρίσεις και τον αυταρχισμό