Σε ανοδική τροχιά το ευρώ άμβάνοντας ώθηση από την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ιταλία.

 

 

Το ευρώ, συγκεκριμένα, λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, καταγράφει άνοδο κατά 0,25% στο 1,1368 δολάριο, ανακτώντας ένα μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Η βελτίωση του κλίματος στην αγορά συναλλάγματος αποδίδεται στις θετικές ειδήσεις που έρχονται από τη Ρώμη, η οποία εμφανίζεται «ανοιχτή» στο ενδεχόμενο μείωσης του ελλείμματος.

 

Μάλιστα, πηγές από την ιταλική κυβέρνηση ανέφεραν ότι οι ο στόχος του ελλείμματος για το 2019 θα μπορούσε να περιοριστεί έως το 2% του ΑΕΠ έναντι 2,4% που προβλέπεται στο υπάρχον σχέδιο του προϋπολογισμού.

 

Από την πλευρά του, ο Ματέο Σαλβίνι δεν απέκλεισε την Κυριακή το ενδεχόμενο μείωσης του ελλείμματος, μία κίνηση η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει την έναρξη της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος».

 

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται και η παρουσία του Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις αγορές να αναμένουν τη στάση της ΕΚΤ στον απόηχο των αδύναμων μακροοικονομικών μεγεθών της Ευρωζώνης.

 

Άνοδο παρουσιάζει και η στερλίνα, η οποία ενισχύεται κατά 0,30% στο 1,2850 δολάριο, χάρη στην έγκριση του σχεδίου Brexit από τους ηγέτες της Ε.Ε., στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

 

Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται στα μέσα Δεκεμβρίου, με τις πιθανότητες ωστόσο, να μην είναι με το μέρος της Τερέζα Μέι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕπιθετική επιστολή Βαρθολομαίου στον Τσίπρα
Επόμενο άρθροΣυντριβή ελικοπτέρου στην Κωνσταντινούπολη