«Οι προκλητικές ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μαύρη Θάλασσα και την θάλασσα του Αζόφ έχουν ξεπεράσει τα όρια και έχουν γίνει επιθετικές» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών, της Ουκρανίας, τη στιγμή που η ένταση στην περιοχή δείχνει να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

 

Όπως υποστηρίζει το ουκρανικό ΥΠΕΞ, σε σχετική ανακοίνωση του «τα πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, παραβιάζοντας την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, παράνομα χρησιμοποίησαν τη βία κατά των πλοίων  του Ναυτικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».

 

«Θεωρούμε αυτές τις επιθετικές πράξεις ως παραβίαση των κανόνων του Χάρτη του ΟΗΕ και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας» αναφέρει το ουκρανικό ΥΠΕΞ και προσθέτει ότι «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης δια της διπλωματικής και της διεθνούς νομικής οδού».

 

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Ουκρανία θα ενημερώσει άμεσα τους εταίρους της σχετικά με τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας στη Θάλασσα του Αζόφ και σημειώνει: «Αυτού του τύπου ενέργειες αποτελούν απειλή για την ασφάλεια όλων των κρατών της περιοχής του Εύξεινου Πόντου και ως εκ τούτου απαιτούν της σαφή απάντηση της διεθνούς κοινότητας».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει μονομερή αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών
Επόμενο άρθροΕκτιμώ ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Φεβρουάριο