Πώς αντέδρασαν οι αγορές

Θετικές ήταν οι αντιδράσεις των αγορών στην Ιταλία και στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα ελληνικά ομόλογα.

 

Η είδηση ότι ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός θα συζητήσει τη μείωση του στόχου του ελλείμματος του προϋπολογισμού ακόμη και στο 2% του ΑΕΠ από 2,4% που προβλέπει το προσχέδιο της κυβέρνησης και το οποίο οδήγησε σε ρήξη της Ρώμης με την Κομισιόν και σε έντονη αναταραχή τις αγορές, οδηγεί σήμερα τα ιταλικά assets σε ισχυρό ράλι.

 

Έτσι, οι αποδόσεις στα ελληνικά 10ετή ομόλογα σημειώνουν πτώση 3,62% και στο 4,390% στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Νοεμβρίου, αν και η βελτίωση είναι σαφώς πολύ μικρότερη από αυτή των ιταλικών ομολόγων. Οι αποδόσεις στα ελληνικά 5ετή ομόλογα σημειώνουν πτώση 4,96% στο 3,353% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Νοεμβρίου.

 

Οι αποδόσεις στα ιταλικά 10ετή ομόλογα σημειώνουν βουτιά της τάξης του 6,03% και στο 3,209%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Ανάλογο είναι και το ράλι στις ιταλικές μετοχές με τον FTSE MIB να σημειώνει άνοδο άνω του 3%, με τις τραπεζικές μετοχές να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, σημειώνοντας μάλιστα τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών μετοχών.

 

Ο τραπεζικός δείκτης της Ιταλίας σημειώνει άλμα 5,3%, η Ubι Banca σημειώνει άνοδο 6,37%, η Unicredit είναι στο +5,63%, η Banco BPM sto +5,86%, η Intesa Sao Paolo στο +5,68%, η Mediobanca στο +4,88% και η Bper Banca στο +5,27%.

 

.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚάτω από τα 4.000 δολ.
Επόμενο άρθροΚερδοφόρο εννεάμηνο για Stealthgas