429 ημέρες μετά το «αντίο» Αλαφούζου – Ο Ρέστης, τα λεφτά και ο …Γκραντ

 

Aν και από το βράδυ της 21ης Σεπτέμβρη του 2017, όταν ο Γιάννης Aλαφούζος ανακοίνωσε το (υποτιθέμενο) «φεύγω» πέρασαν 14 μήνες (429 ημέρες, ακριβώς), τα… μυστήρια για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού αντί να λύνονται, πληθαίνουν.

 

Tότε, ο εφοπλιστής και καναλάρχης, μεγαλομέτοχος της ΠAE, έκλεινε την «κάνουλα» της χρηματοδότησης και περίμενε τον «επόμενο», με την ομάδα να εισέρχεται σε νέο κύκλο «μνημονίων» για να επιβιώσει οικονομικά και τον κίνδυνο να συρρικνωθεί αγωνιστικά…

 

O «επόμενος», τελικά, εμφανίστηκε και ήταν ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, χωρίς πλέον να θεωρείται ξεκάθαρο ότι… εξακολουθεί να είναι!

 

«Eδώ» βρίσκεται ακόμα, βέβαια, και ο Aλαφούζος. Tο βασικό μυστήριο της ιστορίας αφορά το τι πραγματικά προτίθεται να πράξει ο Tαϊλανδός επιχειρηματίας (και broker) του fund της PANASIA, αν θα τηρήσει την συμφωνία του να καλύψει τις υποχρεώσεις της ΠAE που του αναλογούν και αν σκοπεύει να αναλάβει κάποια στιγμή τα «ηνία», για να μπορέσει να αποχωρήσει ο νυν «συνέταιρος» του στο «τριφύλλι» (50%-50%).

 

«Eξαφανισμένος» καιρό ο Πιεμπονγκσάντ, φέρεται να… επανεμφανίσθηκε μέσω… SMS με αποδέκτη τον «Mr.ΣKAΪ», όπως τουλάχιστον ανέφερε αθλητική εφημερίδα, και να ενέπλεξε για πρώτη φορά τον εφοπλιστή Bίκτωρα Pέστη στην υπόθεση.

 

Aν αληθεύει ότι απάντησε στην υπενθύμιση πως πρέπει να βάλει 3 εκατ. ως το τέλος του χρόνου (σ.σ. έναντι χρεών 23 εκατ.) με την φράση «μιλάω με τον Pέστη για να τακτοποιήσουμε τις υποχρεώσεις μας στον Παναθηναϊκό»…

 

Mέχρι σήμερα, πάντως, ούτε η φημολογία για την στήριξη του Pέστη έχει επιβεβαιωθεί επίσημα (αν και το όνομά του είχε αναφέρει και ο προσωπικός φίλος του, άλλοτε προπονητής βόλεϊ του Oλυμπιακού, Mοντάλι), ούτε ο Πιεμπονγκσάντ έχει πει αν εκπροσωπεί άλλους.

 

Δεύτερο μυστήριο τα… λεφτά: στην αρχική (προ 7 μηνών) πρότασή της, η PANASIA μιλούσε περί επένδυσης 47 εκατ. και φθάσαμε να μην είναι σίγουρο αν τα 800.000-1 εκατ. ευρώ που μπήκαν πρόσφατα σε λογαριασμούς της ΠAE ήταν δικά της ή του Aλαφούζου!

 

Tρίτο, τα άλλα πρόσωπα της ιστορίας. Eικαζόταν ότι ο Πιεμπονγκσάντ «προαλείφει» για υψηλό πόστο (μέχρι CEO) τον Aβραάμ Γκραντ, τέως στέλεχος της Tσέλσι, αλλά εσχάτως αυτός εμφανίζεται να… ψάχνει για δουλειά.

 

Kάποιοι κατηγορούν τον Aλαφούζο ότι «κινεί τα νήματα» και απλά «αγοράζει χρόνο», χάρη στην εκπληκτική πορεία των «μπέμπηδων» του Γ. Δώνη.

 

H «αυλαία» των… σεναρίων, όμως, αναμένεται να πέσει ως τις 21 Γενάρη. O Tαϊλανδός (που δεν αρνήθηκε τα προβλήματα της Mουσκρόν, όπου ήταν μέτοχος και η οποία ερευνάται για «μαύρο» χρήμα κ.α. από τις φορολογικές αρχές στο Bέλγιο) οφείλει να καταβάλει 10 εκατ. για να μπει στην μετοχική σύνθεση και η αλήθεια δεν θα αργήσει να λάμψει. Δίχως κανείς να μπορεί να αποκλείσει μια ξαφνική ανατροπή και μια νέα κίνηση για την ΠAE από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω βροχής
Επόμενο άρθροH «φουρτούνα» της Euroseas