Οικονομική ανάλυση για την βρετανική οικονομία

 

Η βρετανική κυβέρνηση θα δημοσιεύσει την οικονομική ανάλυση της για μία σειρά διαφορετικών σεναρίων όσον αφορά το Brexit το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της βρετανίδας πρωθυπουργού.

 

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Βρετανία δεν θα ανακαλέσει το Άρθρο 50 που ενεργοποίησε τη διαδικασία αποχώρησης από το μπλοκ.

 

Ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι τόνισε ότι «δεν θα ανακαλέσουμε το Άρθρο 50. Ο βρετανικός λαός ψήφισε να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση και πρέπει να σεβαστούμε και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη δημοκρατική διαδικασία που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα».

 

Τα σχόλια ήρθαν ως αντίδραση σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο ειπώθηκε από τους δικηγόρους της ΕΕ ότι η Βρετανία δεν μπορεί μονομερώς να αντιστρέψει την απόφαση της για αποχώρηση από την ΕΕ.

 

Η υπόθεση προέκυψε μετά από την κίνηση σκοτσέζων βουλευτών που είναι κατά του Brexit, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η διαδικασία για το Άρθρο 50 μπορεί να ακυρωθεί από τη βρετανική κυβέρνηση χωρίς έγκριση της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέα ληστεία τα ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ
Επόμενο άρθροΔεν είχαμε στόχο το υπερπλεόνασμα