Πλέον ελέγχει το 65,749% των μετοχών της εταιρείας

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταβίβαση του ποσοστού ύψους 9,88% του μετοχικού κεφαλαίου της Αττικής Οδού στους υφιστάμενους μετόχους, έναντι περίπου 57 εκατομμυρίων ευρώ που διατηρούσε η Τράπεζα Πειραιώς στην εταιρεία.

 

Ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 9,88% της Αττικής Οδού ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Για την εξαγορά του 6,5% των μετοχών, η Άκτωρ Παραχωρήσεις, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, κατέβαλε 37,5 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον ελέγχει το 65,749% των μετοχών της εταιρείας από το 59,249% που διατηρούσε πριν την εξαγορά, ενώ η J&P Άβαξ αύξησε το ποσοστό της στο 34,18%, από 30,8%.

 

Για απόφαση η οποία είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη νέα στρατηγική του ομίλου Ελλάκτωρ έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

 

«Είναι μία επένδυση με σημαντικότατα επιχειρηματικά, στρατηγικά και οικονομικά οφέλη για την Ελλάκτωρ τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Η Αττική Οδός αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό αποτύπωμα του Ομίλου μας, αφού από τη μία είναι δημιούργημα της θυγατρικής μας στις κατασκευές Άκτωρ και από την άλλη είναι ένα χαρακτηριστικό έργο παραχώρησης, της θυγατρικής μας Άκτωρ Παραχωρήσεις», τόνισε ο κος Καλλιτσάντσης.

 

Το έργο της κατασκευής του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της Αττικής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού από το Δημόσιο.

 

Η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο κόστισε στη φάση κατασκευής 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, εξασφαλίστηκε σε ποσοστό 65% από την παραχωρησιούχο εταιρεία «Αττική Οδός Α.Ε.», από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από εμπορικές τράπεζες και σε ποσοστό 35% από το Δημόσιο.

 

Οι μέτοχοι της Αττικής Οδού επένδυσαν συνολικά κεφάλαια ύψους 822 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, ενώ για τη συντήρησή του έχουν επενδυθεί 118 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 14 έτη.

 

Η πρώτη διανομή μερίσματος στους μετόχους πραγματοποιήθηκε το 2013. Από τότε έως και το 2018 η διανομή μερισμάτων στους μετόχους ανέρχεται σε 477 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η Ιεραρχία
Επόμενο άρθροΈνα στα 2 έργα έμεινε στο ράφι