Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ), κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνεδρίασης την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

 

Το διοικητικό συμβούλιο έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Δημήτριο Σύρμο, αποτιμώντας εμπράκτως θετικά το έργο του. Ο κύριος Σύρμος παραμένει στην προεδρία του Συνδέσμου, έπειτα από τις αρχαιρεσίες της 22ας Νοεμβρίου 2018. Είχε αναλάβει τα καθήκοντα του τον Φεβρουάριο του 2018, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την ελληνική βιομηχανία πλαστικών και θα ηγηθεί του Συνδέσμου έως τον Νοέμβριο του 2021.

 

Ο Δημήτριος Σύρμος είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας «POWDERMIX – ΣΥΡΜΟΣ ΑΒΕΕ», η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και μεταποίηση πρώτων υλών από πλαστικά. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος – Μηχανολόγος στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απέκτησε το Μ.Β.Α. (Master of Business Administration) από το Πανεπιστήμιο Kingston της Αγγλίας, με ειδίκευση στην Στρατηγική και Διοίκηση επιχειρήσεων.

 

Τη θέση αντιπροέδρου στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας κατέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής εταιρείας « BASF », Βασίλειος Γούναρης. Η ενεργή ενασχόληση του με τον Σ.Β.Π.Ε. ενδυναμώνει την συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται και αποδεικνύει με κατηγορηματικό τρόπο το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών για τα κοινά της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης.

 

Η προσέλκυση τέτοιων συμμετοχών στο Διοικητικό Συμβούλιο αναδεικνύει, επίσης, την σημαντικότητα των προσπαθειών του Σ.Β.Π.Ε. για την ενδυνάμωση της θετικής εικόνας του πλαστικού και την συμβολή που έχει με τις παρεμβάσεις του στα επιχειρηματικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος: Δημήτριος Σύρμος – Powdermix Σύρμος Α.Β.Ε.Ε.

 

Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Γούναρης – Basf Hellas Α.Β.Ε.Ε.

 

Γενικός Γραμματέας: Χαρίλαος Πανόπουλος – Αφοι Πανόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.

 

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Σωτήριος Κορδάς – Replastik Ι.Κ.Ε.

 

Ταμίας: Δημήτριος Κωτσόπουλος – Σ. & Δ. Κωτσόπουλος Ο.Ε. “MP Extruders”

 

Αναπληρωτής Ταμίας: Νικόλαος Οικονομίδης – Βεν. Ν. Οικονομίδης Α.Β.Ε.Ε.

 

Μέλος: Παναγιώτης Γεροντόπουλος – Orbit Polymers S.A.

 

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εισήλθαν τρία νέα εξέχοντα μέλη της ελληνικής βιομηχανίας των πλαστικών. Οι κύριοι Γούναρης, Κορδάς και Γεροντόπουλος, οι

οποίοι πλαισίωσαν τους επανεκλεγέντες κυρίους Πανόπουλο, Κωτσόπουλο και Οικονομίδη.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ κερδοφορίας για την LAMDA Development
Επόμενο άρθροΤεχνητή νοημοσύνη επιταχύνει την αντικαρκινική έρευνα