Η διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή ανακοίνωσε ότι “παγώνει” το θέμα της συμμετοχής της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο, καθώς περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για διαφθορά, που διεξάγεται στο εσωτερικό της διεθνής ομοσπονδίας ερασιτεχνικής πυγμαχίας (AIBA).

 

Το διοικητικό όργανο της παγκόσμιας πυγμαχίας “βρίσκεται στη γωνία” τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα οικονομικά του, τη διακυβέρνηση και ζητήματα διαιτησίας, αλλά η σχέση του με τη ΔΟΕ έφτασε σε οριακό σημείο κρίσης όταν εξέλεξε για πρόεδρο τον επιχειρηματία Γκαφούρ Ρακίμοφ από το Ουζμπεκιστάν μωρίτερα αυτό το μήνα.

 

Η ΔΟΕ έχει στείλει, καιρό τώρα, τελεσίγραφο στην AIBA πως θα πρέπει να βάλει σε τάξη τα θέματα διαφθοράς και ντόπινγκ στην πυγμαχία, πριν εξετάσει την επαναφορά του αθλήματος στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

 

Ο Ουζμπέκος επιχειρηματίας βρίσκεται σε κατάλογο του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2012 για εικαζόμενη συμμετοχή σε παγκόσμιο δίκτυο εγκλημάτων.

 

Παρά τις επανειλημμένες αρνήσεις του για οποιεσδήποτε συνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, η ΔΟΕ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα την AIBA ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν αφεθεί ο Ρακίμοφ υπεύθυνος, συμπεριλαμβανομένης της παρακράτησης του μεριδίου της ομοσπονδίας στο κεφαλαιακό απόθεμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την απαγόρευση στον 67χρονο να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Οκτωβρίου.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Δεν ρίχνουμε τις ευθύνες στους τρεις»
Επόμενο άρθροΜε αποφασιστικότητα, τόλμη και ψυχραιμία υπερασπιζόμαστε τα όσια και ιερά της πατρίδας