«Η Ελλάδα μετρά τις πρώτες 100 ημέρες εκτός μνημονίων, τις πρώτες 100 δικές μας ημέρες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως μάλιστα τόνισε, «μπορούμε τώρα να υλοποιήσουμε τη δική μας στρατηγική στο πλαίσιο των κανόνων που ισχύουν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Επί της ουσίας τώρα μπορούμε να επιταχύνουμε τον σχεδιασμό μας, να προχωρήσουμε σε τομές και αλλαγές υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας».

 

«Ήρθε η ώρα όχι μόνο να λειτουργούμε αμυντικά αλλά να περάσουμε στην πολιτική αντεπίθεση. Να κάνουμε πράξη το σχέδιό μας», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε ότι είναι η ώρα «να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και να δώσουμε την παραγωγική ώθηση σε μια οικονομία που στέναζε από την ύφεση και την λιτότητα και να δώσουμε οριστικό χτύπημα στο καθεστώς σήψης και διαφθοράς».

 

Σχετικά με τα όσα έγιναν τις τελευταίες 100 ημέρες στάθηκε στην επέκταση των κλαδικών συμβάσεων που οδηγεί σε αυξήσεις μισθών, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ (για την οποία είπε ότι εξασφαλίστηκε και περαιτέρω μείωση για το 2020), τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων. Ειδική αναφορά έκανε στην διάσωση των συντάξεων που όπως είπε θα δημιουργούσε ένα ακόμα κύκλο πίεσης στα ευάλωτα εισοδήματα.

 

«Τα πετύχαμε με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα υπέρ μας επιχειρήματα και την αξιοπιστία που κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια», τόνισε.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Γκορμπατσόφ αποτίει φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπους
Επόμενο άρθροΤο Ιράν καθέλκυσε στον Κόλπο «αόρατο» αντιτορπιλικό