Ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα συνεδριάσει αυτό το μήνα στο Στρασβούργο, θα μιλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 12 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

 

Εξάλλου, ο Κύπριος πρόεδρος θέλει γραπτώς, πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών, τις θέσεις της Άγκυρας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Αυτό φέρεται να ανέφερε σε ξένους πρέσβεις σε εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Αυστρίας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ομιλία του προέδρου Αναστασιάδη δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος είχε υποβάλει ουσιαστικές προτάσεις επί του Πλαισίου του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επικείμενες συναντήσεις της Τζέιν Χολ Λουτ θα οδηγήσουν σε συμφωνημένους Όρους Αναφοράς για την επανέναρξη των συνομιλιών.

 

«Η μη λύση και η μη λειτουργική λύση μπορεί να οδηγήσουν στα ίδια τραγικά αποτελέσματα, προσθέτοντας περισσότερα βαρίδια στο Κυπριακό», τόνισε.

 

Η Τουρκία, σημείωσε, θα πρέπει να επιτρέψει στους Κύπριους να διαπραγματευτούν για να φτάσουν σε μια λύση.

 

Επίσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αναλάβει ενισχυμένο ρόλο στα θέματα ασφάλειας και να εγγυηθεί την ομαλή και ασφαλή εφαρμογή των προνοιών της λύσης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Γεννηματά με Βαρθολομαίο
Επόμενο άρθροΠερίεργα απρόοπτα σε κυβερνητικά ταξίδια