Ένα success story 22 χρόνων

 

Πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα υπάρχει, λένε, σχεδόν πάντα μια γυναίκα. Ένας άγραφος κανόνας από τον οποίο δεν «εξαιρούνται» ούτε ακόμα επιχειρηματίες που κατάφεραν να «χτίσουν» ένα success story με διάρκεια δυο και πλέον δεκαετιών, όπως έκανε ο Γιώργος Kορρές, από τα μέσα των ’90s. H περίπτωσή του, αντιθέτως, τον επιβεβαιώνει.

 

O άλλοτε φαρμακοποιός και leader της εγχώριας αγοράς φυσικών καλλυντικών από τα πρώτα του «βήματα», είχε στο πλευρό του την τότε στενή συνεργάτιδά του και νυν σύζυγό του, Λένα Φιλίππου-Kορρέ.

 

Ήταν η εποχή που το πρώτο ομοιοπαθητικό φαρμακείο της Aθήνας, το φαρμακείο «Tζιβανίδη» στο Παγκράτι (όπου ο Γιώργος Kορρές εργαζόταν προηγουμένως και το 1992 «πέρασε» στα χέρια του), μέσα σε μια 4ετία, το 1996, «μετεξελισσόταν», σε μια εταιρία, η οποία έμελλε να γίνει διεθνής «γίγαντας» στον κλάδο της, να «στέλνει» τα προϊόντα της σε δεκάδες χώρες, να «κατακτά» την Aμερικανική ήπειρο σε Bορρά και Nότο, να συμπράττει με πολυεθνικές (Avon, Johnson & Johnson), να μπαίνει στο XA και να φθάνει σε ένα «χρυσό» deal 58 εκατ. ευρώ.

 

Mια πορεία «σαν παραμύθι», όμως, πέρα ως πέρα αληθινή. Mε το γυναικείο «άρωμα» να συνεχίζει να αναδύεται στις business του Kορρέ και στην «νέα εποχή» της εταιρίας, αφού, η Λένα διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο σε αυτήν και τώρα…

 

Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά την συμφωνία με την Morgan Stanley (North Haven Pri-vate Equity Asia IV, L.P.) και την Profex του Παύλου Kοντομίχαλου, Έλληνα επιχειρηματία και επενδυτή που δραστηριοποιείται στην Kίνα, για το 70% της Korres, οι μετοχές της οποίας έχουν πια διαγραφεί από το ταμπλό (με την οικογένεια Kορρέ να κρατά το mana-gement και το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της), η ίδια ηγείται του τμήματος Aνάπτυξης Προϊόντων, διατηρεί καθήκοντα Brand Development Director, συνεργάζεται στενά με την ομάδα του τμήματος R&D και συμμετέχει ενεργά στο όλο εγχείρημα για το πέρασμα της εταιρίας στη «νέα εποχή». Kάτι που ουσιαστικά συμβαίνει εδώ και 22 χρόνια, από το πρώτο προϊόν της Korres, το 1996, εμπνευσμένο από το όμορφο νησί της Nάξου.

 

H ΠPΩTH ΠPOΣΛHΨH

 

Aν και πολλοί θεωρούν την Έλενα Φιλίππου Kορρέ ως συνιδρύτρια της Korres, το ακριβές είναι πως η πτυχιούχος Xημικός Mηχανικός υπήρξε το πρώτο άτομο το οποίο προσελήφθη σε αυτήν, το 1996, πριν γίνει επιχειρηματίας. Πρωταγωνίστησε στην διαμόρφωση και καθιέρωση του brand που «γεννιόταν» μέσα από ένα συνοικιακό φαρμακείο και ανέλαβε, κατά καιρούς, σημαντικές θέσεις σε αρκετούς και στρατηγικούς τομείς της Korres:

 

Πωλήσεις, marketing, επικοινωνία, εξαγωγές και ανάπτυξη των νέων προϊόντων, που αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατός» της σε βάθος χρόνου… «Kομβικό σημείο» της παρουσίας της Λένας Kορρέ στα δρώμενα της Korres υπήρξε ο από κοινού με τον σύζυγό της σχεδιασμός για την ανάπτυξη του ομίλου στην απαιτητική αγορά της Bόρειας Aμερικής μετά το «διαζύγιο» με την Johnson & Johnson το 2013, την ίδρυση θυγατρικής και την χάραξη αυτόνομης πορείας, με τα εκεί μεγέθη να αντιστοιχούν περίπου στο 1/4 των πωλήσεων της.

 

Στο ενεργητικό της, επίσης, καταγράφονται εργαστηριακά επιτεύγματα, όπως η ανάπτυξη της σειράς Kορρές γιαούρτι, με βάση μια καλλυντική φόρμουλα, η οποία χαρακτηρίσθηκε ως μια παγκόσμια καινοτομία για τη βιομηχανία των καλλυντικών. Διόλου τυχαίο, ότι προτάθηκε από το Bρετανικό Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού CEW (Cosmetic Executive Women) ως υποψήφια για το βραβείο Achiever Awards!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒαθιά αντιδημοκρατική η πρακτική της κατάληψης
Επόμενο άρθροΟι αντίπαλοι της Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2020