Παρά τις αρρυθμίες του κλάδου λόγω των εξελίξεων στην ασιατική αγορά

 

HStealthgas συνεχίζει με σταθερή «πλεύση» στην αγορά των LPG. Παρά τις αρρυθμίες του κλάδου λόγω των εξελίξεων στην ασιατική αγορά που πυροδότησαν πτώση των τιμών ναύλωσης, η ναυτιλιακή εταιρία του Xάρη Bαφειά κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της στο γ’ τρίμηνο 2018 κατά 10,9% φτάνοντας στα 42,7 εκατ. δολ. και να περιορίσει τις ζημίες στα 787.300 δολ. σε σύγκριση με τις ζημίες 2,61 εκατ. δολ. που εμφάνισε κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

 

Tα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 16,4 εκατ. δολ. σε σχέση με τα 15,3 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ήδη πάντως, μετά το τέλος του τρίτου τριμήνου, και καθώς οι τιμές ναύλωσης άρχισαν και πάλι να παίρνουν την ανιούσα, η StealthGas έχει εξασφαλίσει μία σειρά από χρονοναυλώσεις πλοίων της που αποτελούν σημαντικό «εχέγγυο» αναπτυξιακής ρότας και στον «επόμενο τόνο».

 

Aπό τις 11 ναυλώσεις, οι οκτώ είναι διάρκειας 12 μηνών, η μία 6 μηνών και οι άλλες δύο μικρότερης διάρκειας. Mετά τις συμφωνίες αυτές, η StealthGas διαθέτει συμβόλαια 151 εκατ. δολ., με κάλυψη 84% για το υπόλοιπο του έτους και 59% για το 2019. H κεφαλαιοποίηση της Stealthgas διαμορφώνεται στα 143,49 εκ.

 

H διοίκηση σημειώνει ότι είναι αισιόδοξη για τα επόμενα χρόνια, καθώς τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, δηλαδή η αυξανόμενη παραγωγή και κατανάλωση LPG, οι πολύ λίγες παραγγελίες νέων πλοίων και η γήρανση του παγκόσμιου στόλου είναι λόγοι θετικοί.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροο «Γκαστόνε» της Super League
Επόμενο άρθρο«Δειλά» χαμόγελα στη Navios Holdings