Άνοιγμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σε Αυστρία και Ισραήλ

Άνοιγμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σε Αυστρία και Ισραήλ

Θα προμηθεύσει τις δυο χώρες με  11.000 τόνους  ελληνικό κριθάρι

 

Σε Αυστρία και Ισραήλ αναμένεται να «ταξιδέψει» το ελληνικό κριθάρι, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή μπίρας.

 

Αναλυτικότερα, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, 11.000 τόνοι βύνης από ελληνικό κριθάρι θα εξαχθούν σε αυτές τις δύο χώρες -7.000 τόνοι στην Αυστρία και 4.000 στο Ισραήλ-, καθιστώντας στην πράξη τους 2.500 Έλληνες παραγωγούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, προμηθευτές πρώτης ύλης για την παραγωγή μπίρας στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, η εταιρία ξεκίνησε συνεργασία για την προμήθεια ελληνικής βύνης και με τη Ζυθοποιία ΒΑΠ Ρόδου.

Η συνεργασία ανάμεσα στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τους Έλληνες παραγωγούς ξεκίνησε το 2008. Από τότε η εταιρεία προμηθεύεται αποκλειστικά ελληνικό κριθάρι από παραγωγούς που καλλιεργούν 170.000 στρέμματα γης σε 19 νομούς, το βυνοποιεί στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και με αυτό καλύπτει το 100% των αναγκών παραγωγής της στην Ελλάδα. Μόνο το 2018 προμηθεύτηκε και βυνοποίησε συνολικά 63.000 τόνους ελληνικό κριθάρι, θέτοντας τη βάση για το επόμενο βήμα: τις εξαγωγές βύνης στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ

Share this post