«Ο Καμμένος είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές για το Σκοπιανό. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επανεκλεγεί» δήλωσε πριν από λίγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.

 

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είπε ακόμα ότι ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί πλέον να ρίξει την κυβέρνηση καθώς υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς αυτόν.

 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στην συνέντευξή του επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεων Ζάεφ ενώ επέκρινε και την αντιπολίτευση για τις αντιδράσεις της.

 

«Δεν βρήκα τίποτα στις δηλώσεις του Ζάεφ σχετικό με Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Αυτό για τη γλώσσα υπάρχει… Αλλά η γλώσσα καθιερώθηκε από το 1994» επανέλαβε ο Νίκος Κοτζιάς ο οποιος σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών από την στιγμή που αυτή η συμφωνία δεν έχει τεθεί σε ισχύ.

 

Σημείωσε επίσης ότι στη Συμφωνία δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει η μία χώρα στην άλλη. «Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία», επεσήμανε και υποστήριξε ότι ο Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση αντέδρασε υποτονικά στις δηλώσεις του και ότι ο ίδιος εάν ήταν στην θέση του ΥΠΕΞ θα του τράβαγε τα αυτιά με όλους τους τρόπους για το θέμα της γλώσσας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕξαπλώνεται ο αντίκτυπος των δασμών στην αμερικανική οικονομία
Επόμενο άρθροΟι τίτλοι των εφημερίδων