Το σύστημα αποβλέπει στην ανάπτυξη τόσο του υπαλλήλου όσο και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

 

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί η νομοθετική πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, υπό τίτλο: «Καθορισμός των οργάνων, των κριτηρίων και της διαδικασίας διαχείρισης Απόδοσης των Υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με το άρθρο 28 του νόμου 4389/16 (Α΄94)», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

Με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία θεσπίζεται ένα Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της Απόδοσης, ως δομημένη διοικητική διαδικασία που αποβλέπει στην ανάπτυξη τόσο του υπαλλήλου όσο και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), μέσω καθορισμού σαφούς στοχοθεσίας, διαδικασιών παρακολούθησης, μέτρησης και αξιολόγησης συγκεκριμένων ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων, διαχείρισης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης, καθώς και υλοποίησης δράσεων εκπαίδευσης, υποστήριξης, βελτίωσης και επαγγελματικής ανάπτυξης των υπαλλήλων της Αρχής.

 

Το νέο σύστημα αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει επίκεντρο τις ανάγκες του υπαλλήλου και επιδιώκει να τροποποιήσει την υφιστάμενη δομή διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού που εδράζεται σε μία συσσωρευμένη πρακτική δεκαετιών με τις γνωστές συνέπειες της μη αξιοποίησης των ικανοτήτων των υπαλλήλων.

 

Το νέο σύστημα αξιολόγησης δίνει βάρος στην αναγνώριση της εργασίας, την παραγωγή έργου, τις συνθήκες εργασίας, την ανάπτυξη των γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών των υπαλλήλων και την ενίσχυση της σταδιοδρομίας τους με την επιβράβευση αυτών που είναι  αποτελεσματικοί και αποδοτικοί και την στήριξη – εκπαιδευτική και επαγγελματική – όσων χρήζει βελτίωση η απόδοσή τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Επιπλέον, μέσω των καινοτόμων διαδικασιών που εισάγονται προωθείται η συμμετοχικότητα των υπαλλήλων μέσα από διαβουλευτικές διαδικασίες και όργανα, ενώ ενισχύεται ο ολιστικός χαρακτήρας της αξιολόγησης με την υιοθέτηση της «κυκλικής αξιολόγησης», όπου όλοι αξιολογούνται και αξιολογούν όλους, με σκοπό την εμπέδωση των αρχών της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ισότητας σε όλα τα επίπεδα διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε.

 

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Α.Α.Δ.Ε. και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους να συμμετέχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το «Καθορισμός των οργάνων, των κριτηρίων και της διαδικασίας διαχείρισης Απόδοσης των Υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με το άρθρο 28 του νόμου 4389/16 (Α΄94)» και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
, μέχρι και την 20η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12.00 π.μ., αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠιέσεις στο ταμπλό του Χ.Α.
Επόμενο άρθροΗ κρίση χτυπά τις τουρκικές ομάδες