Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan σε μια από τις μεγαλύτερες μεταβολές στις εκτιμήσεις της μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδους της Βρετανίας από την ΕΕ, αύξησε την πιθανότητα το Ηνωμένο Βασίλειο τελικά να παραμείνει στην ΕΕ στο 40% από το 20%.

 

Αυτό προέκυψε έπειτα από μια σειρά από ταπεινωτικές κοινοβουλευτικές ήττες για την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, οι οποίες δημιούργησαν νέες αμφιβολίες για το σχέδιό της να εγκαταλείψει το μπλοκ ενώ οδήγησαν σε άνοδο τη στερλίνα.

 

Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, υπέρμαχος του Brexit, ο Λίαμ Φοξ, δήλωσε επίσης ότι είναι πλέον πιθανόν να μην συμβεί το Brexit. Υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος το κοινοβούλιο να «υφαρπάξει» το Brexit από τον βρετανικό λαό, δήλωσε σήμερα ο Φοξ σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

 

Μετά το δημοψήφισμα, οι επενδυτές εκτιμούσαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα η μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να ανατραπεί, αν και δεν ποτέ δεν ήταν σαφές ποιος θα ήταν ο μηχανισμός γι’ αυτό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροYπογραφή σύμβασης με τη NEXANS
Επόμενο άρθροΣτα 3,2 δισ. η παραγωγή ασφαλίστρων στο 10μηνο