Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 6,70 ευρώ από 4,80 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε με έκθεσή της στις 5/12 η Eurobank Equities, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση “Buy”.

 

Η αύξηση της τιμής-στόχου αποδίδεται κυρίως στην βελτίωση της αποτίμησης του κλάδου των ΑΠΕ του ομίλου, ενώ η σύσταση “Buy” επιβεβαιώνεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν την περαιτέρω βελτίωση του προφίλ ρίσκου της εταιρείας, λόγω της δυνατότητας του ομίλου να επωφεληθεί από την αύξηση της δραστηριότητας στον τομέα των κατασκευών/υποδομών και των επαναλαμβανόμενων και σχετικά σταθερών ταμειακών ροών από τις δραστηριότητες παραχωρήσεων τα επόμενα χρόνια. Οι προσπάθειες της διοίκησης προς μια πιο λιτή εταιρική δομή, εν όψει της ίδρυσης ενός οχήματος ειδικού σκοπού για τις παραχωρήσεις, θα βοηθήσει ώστε να αποκρυσταλλωθούν οι συνεισφορές σε ρευστό που σχετίζονται με τις παραχωρήσεις και να βελτιστοποιηθεί η δυνατότητα μόχλευσης.

 

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι δαπάνες για υποδομές στην Ελλάδα αυξάνονται σταδιακά με τη βοήθεια της ΕΕ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται σε καλή θέση να εκμεταλλευτεί περαιτέρω τις αυξημένες δαπάνες υποδομής ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστικούς ομίλους της Ελλάδας που ήδη συμμετέχει σε αρκετά projects τα οποία χρηματοδοτούνται τουλάχιστον εν μέρει μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

 

Το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου παραμένει σε υγιή επίπεδα, σηματοδοτώντας σταθερή παραγωγή EBITDA τα επόμενα χρόνια, σημειώνει η Eurobank Equities.

 

Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει την εκτίμησή της πως οι παραχωρήσεις θα συμβάλουν σημαντικά στις ταμειακές ροές στη συνέχεια. Οι αυτοκινητόδρομοι της ΓΕΚ βρίσκονται τώρα σε λειτουργία και έχουν αρχίσει να αποδίδουν έσοδα για τον όμιλο ενώ η ΓΕΚ έχει αυξήσει τη συμμετοχή της σε δυο από τους τρεις αυτοκινητόδρομους και εξετάζει περαιτέρω επένδυση για την πλήρη απόκτηση των αυτοκινητόδρομων της Ιονίας Οδού και του Άξονα της Κεντρικής Ελλάδας. Επιπλέον, η παραχώρηση του αεροδρομίου στο Καστέλι επίσης αναμένεται να ενισχύσει τις επιδόσεις του κλάδου όταν το project τεθεί σε λειτουργία.

 

Εν τω μεταξύ, το τμήμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας υλοποιεί το φιλόδοξο πρόγραμμα επέκτασης της δυναμικότητάς του.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΞεκινά ο διαγωνισμός για άδεια καζίνο
Επόμενο άρθροΑντιμετωπίστε τη βουλωμένη μύτη με φυσικούς τρόπους