“Η μακροβιότερη μνημονική κυβέρνηση, που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα δημιουργούσε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό, το μόνο που κατάφερε είναι να ξεπληρώνει γραμμάτια σε φίλους επιχειρηματίες και αργυρώνητους κονδυλοφόρους” δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Ενώ έκανε λόγο και για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην επιβολή φόρων τονίζοντας ότι “Την ώρα που στελέχη της κυβέρνησης παπαγαλίζουν το αφήγημα των 100 πρώτων μεταμνημονιακών ημερών, θέλοντας να ξεχάσουμε την καταστροφική πολιτική των τεσσάρων χρόνων διακυβέρνησής τους, τα στοιχεία-κόλαφος του ΟΟΣΑ έρχονται να τους προσγειώσουν στην σκληρή πραγματικότητα”, τονίζει, σε δήλωσή του, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισημαίνει μάλιστα πως τη στιγμή που Γαλλία και Γερμανία εισπράττουν το 25% των εσόδων τους από τους φόρους, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα εκτοξεύεται στο 39%-40%. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους έμμεσους και πιο άδικους φόρους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια και στο ιδιωτικό χρέος, με περισσότερα από 4 εκατομμύρια φορολογουμένων να χρωστούν στην εφορία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διώχνει συνεχώς επενδύσεις και τις έχει μειώσει κατά 23,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τις δημόσιες δαπάνες κατά 1,3 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η αριστερή “ελπίδα” που ευαγγελίζονταν; Να αναγκάζουν τον κόσμο να στήνεται σε ουρές με τεντωμένο το χέρι στο τέλους του χρόνου; Αυτή η κυβέρνηση, της μετριότητας και της παρακμής, απευθύνεται σε ένα μόνο μέρος της κοινωνίας. Αυτό που έχει εξαθλιώσει και επιχειρεί να εξαγοράσει, δίνοντας 1 αφού πρώτα έχει υφαρπάξει 10! Η ΝΔ απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, και θέλει τους Έλληνες όχι πελάτες, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περήφανους, αισιόδοξους” καταλήγει, στη δήλωσή του, ο κ. Αυγενάκης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧαμογέλασε ο Σάρας
Επόμενο άρθροΗ Συμφωνία των Πρεσπών είναι εγκληματική για τη χώρα μας