Η Volkswagen ανακοίνωσε περικοπές κόστους, ύψους 3 δισ. ευρώ ($3,4 δισ.) σε μία προσπάθεια να επιταχύνει τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους στo βασικό εμπορικό σήμα της, τη VW.

 

Την ώρα που ακόμη προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο εκπομπών αερίων του 2015, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει τα κόστη με στόχο να κάνει μία φιλόδοξη στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την αυτόματη οδήγηση.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Arno Antlitz, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είναι αρμόδιο για τα οικονομικά του εμπορικού σήματος VW, δήλωσε: «Μέχρι το 2020 θα έχουμε επιτύχει τρία δισ. ευρώ σε εξοικονόμηση κόστους. Σήμερα στοχεύουμε σε ακόμη τρία δισ. ευρώ μέχρι το 2023». Σκοπός είναι επίσης να αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργοστασίων της κατά 30% μέχρι το 2025.

 

Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις θέσεις εργασίας που θα κοπούν, αλλά απέκλεισε τις αναγκαστικές απολύσεις. Όπως είπε, έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για το σχέδιο και οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν καταβάλλει αποζημιώσεις προς το παρόν η Qudos
Επόμενο άρθροΗ χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή