Μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες, η ιταλική βουλή ετοιμάζεται να ψηφίσει την πρόσληψη σχεδόν 12.000 καθαριστριών και φυλάκων, για τις ανάγκες των δημόσιων σχολείων της χώρας. Από το 2.000 και έπειτα, σε σχεδόν όλα τα σχολεία είχε επιλεγεί η λύση της ανάθεσης της καθαριότητας σε εξωτερικές εταιρείες.

 

Η Ένωση Διευθυντών Σχολείων της Ιταλίας έκανε γνωστό ότι «συμφωνεί πλήρως με το μέτρο, διότι η ανάθεση του έργου αυτού σε ιδιωτικές εταιρίες είχε επιφέρει σειρά προβλημάτων, όπως το ότι δεν μπορούσε να ζητηθεί στους υπαλλήλους να ασχολούνται και με την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων». Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από το 2020, ενώ οι διευθυντές των σχολείων θα προτιμούσαν να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον ερχόμενο Ιούνιο.

 

Τα ιταλικά συνδικάτα τάσσονται, επίσης, υπέρ της απόφασης αυτής, αλλά ζητούν να μπορέσουν να προστατευθούν, με κάποιο τρόπο, και οι υπάλληλοι των ιδιωτικών εταιριών που εργάσθηκαν σχεδόν επί είκοσι χρόνια. Το κίνημα Πέντε Αστέρων σχολιάζει ότι «με τον νόμο αυτό, και με την πρόσληψη δυο χιλιάδων καθηγητών, αρχίζει να αποκαθίσταται η αξιοπρέπεια της δημόσιας παιδείας».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥγειονομική βόμβα ο ΧΥΤΑ Φυλής
Επόμενο άρθροΈχει λήξει η επιβίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών