Με την στήριξη του ΕΟΤ και τη συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και τιμώμενη χώρα το Λίβανο, άνοιξε σήμερα τις πύλες της η 5η Athens International Tourism Expo στο συνεδριακό κέντρο Athens Metropolitan.

 

Στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποίησε η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά επεσήμανε ότι το 2018 ήταν μια χρυσή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό αφού πέτυχε 33 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών και 2 δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα η υπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του θεματικού τουρισμού που ψηφίστηκε χθες χαρακτηρίζοντας το εμβληματικό. Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι η στην Ελλάδα το 2018 υλοποιήθηκαν 400 επενδυτικά σχέδια και προστέθηκαν 26.000 περίπου νέες κλίνες.

 

Σε ό,τι αφορά την τιμώμενη χώρα τον Λίβανο, η κα. Κουντουρά υπογράμμισε ότι σήμερα εγκαινιάστηκε διμερής επιτροπή για την προώθηση των τουριστικών ροών ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

Ιαματικός τουρισμός

 

Στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τον ιαματικό τουρισμό. Στην παρέμβαση της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπογράμμισε ότι ανοίγονται νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του.

 

Όπως τόνισε η κα. Κουντουρά, πλέον υπάρχουν νέα θεματικά προϊόντα και εστίασε στις ρυθμίσεις του νέου νόμου που ψηφίστηκε χθες οι οποίες, όπως είπε, ενισχύουν τον τουρισμό υγείας κλπ.

 

Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει ως προορισμός υγείας ανέφερε συγκεκριμένα. Προσδιορίσαμε τα οφέλη του ιαματικού Τουρισμού και έτσι προχωρήσαμε στις αδειοδοτήσεις σημείωσε μεταξύ άλλων η κα υπουργός.

 

Σήμερα 54 ιαματικές πηγές είναι αναγνωρισμένες στην Ελλάδα και αρχές του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες 75 περίπου που δεν είναι αναγνωρισμένες είπε η κα υπουργός.

 

Ο Μάρκος Δανας από τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών εστίασε στην ύπαρξη θεσμικού πλαισίου που πλέον βάζουν την Ελλάδα στο χάρτη του ιαματικού τουρισμού και ζήτησε αύξηση της ταχύτητας στην αναγνώριση των υπολοίπων ιαματικών πηγών.

 

Αφού έκανε λόγο για ένα προϊόν που τα προηγούμενα χρόνια ήταν απαξιωμένο, τόνισε ότι ο δρόμος για την καθιέρωση του είναι μακρύς. Συγκεκριμένα κάθε χρόνο μόλις 900.000 είναι τα εισιτήρια που κόβονται σε όλες τις ιαματικές της χώρας, ενώ σύμφωνα με έρευνα που έχει υλοποιηθεί μόλις το 56% των Ελλήνων έχουν επισκεφτεί η γνωρίζουν τις ιαματικές πηγές της χώρας. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι η εν λόγω αγορά μπορεί να φτάσει τα 320 εκατομμύρια ευρώ ως ετήσια έσοδα κάθε χρόνο.

 

5η Athens International Tourism Expo

 

Mε περισσότερους από 300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 150 Hosted Buyers από 40 χώρες και ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις άρχισε στο Metropolitan Expo η 5η Athens International Tourism Expo που θα διαρκέσει ως τις 9 Δεκεμβρίου.

 

Οι δυνατότητες της τουριστικής βιομηχανίας, οι τουριστικοί προορισμοί, όλα τα είδη τουρισμού , τα σύγχρονα συστήματα κρατήσεων και πολλά άλλα θα παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του τουρισμού από τους κορυφαίους εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετέχουν στην έκθεση.

 

Ο Λίβανος, η τιμώμενη χώρα συμμετέχει με πολλές τουριστικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον εισερχόμενο αλλά και με τον εξερχόμενο τουρισμό που θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες Έλληνες ξενοδόχους τουριστικούς επιχειρηματίες αλλά και με Travel Agencies και DMC που θα συμμετέχουν είτε σαν εκθέτες είτε σαν επισκέπτες. Την κρατική αυτή συμμετοχή έχει αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού του Λιβάνου, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα,.

 

Πλούσια σε παράλληλες εκδηλώσεις και Forum που διοργανώνουν το υπουργείο Τουρισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, οι Ρωσικές εταιρίες Profi.Travel & Yandex και η Leadertech, η έκθεση αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς.

 

Μεγάλη καινοτομία είναι το “χτίσιμο” και η παρουσίαση του Digi Smart Hotel που έρχεται με δύο πιλοτικά “έξυπνα” δωμάτια που θα παρουσιαστούν στο περίπτερο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προσφέροντας εκπλήξεις και gadgets τόσο στον σχεδιασμό τους, όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές τους.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ εξελέγη διάδοχος της Μέρκελ
Επόμενο άρθροΟ πρόεδρος Τραμπ επέλεξε τον Ουίλιαμ Μπαρ για να ηγηθεί του υπουργείου Δικαιοσύνης