Γαλλία: 500 προσαγωγές στο Παρίσι

Γαλλία: 500 προσαγωγές στο Παρίσι

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται σήμερα στο Παρίσι οι αρχές, όπου ήδη σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με τα δακρυγόνα να κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 481 προσαγωγές και ακόμα 211 έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, ενώ τα «κίτρινα γιλέκα» κατακλύζουν τη γαλλική πρωτεύουσα.

 

Οι προσαγωγές αυτές- νωρίτερα έγινε λόγος και για 350 συλλήψεις- είναι ήδη μεγαλύτερο από το σύνολο των προσαγωγών (412) που έγιναν το προηγούμενο Σάββατο, κι ενώ ακόμα δεν είναι ούτε μεσημέρι.

 

«Θα ήθελα γι΄άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους εκείνους, πολιτικούς αξιωματούχους, συνδικαλιστές, ενώσεις, πολίτες οι οποίοι κάλεσαν σε ηρεμία έτσι ώστε οι Γάλλοι που θέλουν να εκφράσουν διεκδικήσεις να μην αναμιχθούν με εκείνους που θέλουν να τα σπάσουν και να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της τάξης» υπογράμμισε ο Εντουάρ Φιλίπ.

 

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης, που μιλούσε μετά το τέλος μιας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν «κατ’ εξαίρεση» μηχανισμό ασφαλείας «όσον αφορά τα μέσα, κατ΄εξαίρεση όσον αφορά τις επιλογές της οργάνωσης που έχουμε κάνει», όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

 

Οι αρχές, που φοβούνται ότι θα δουν να αναπαράγονται στο Παρίσι οι σκηνές αστικής βίας, ενίσχυσαν τους ελέγχους στους σταθμούς και πραγματοποιούν συστηματικές έρευνες κοντά στα σημεία της διαδήλωσης.

 

Η ένταση αυξήθηκε σήμερα το πρωί κοντά στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι, όπου οι δυνάμεις της τάξης εκτόξευσαν τα πρώτα δακρυγόνα εναντίον των «κίτρινων γιλέκων» που ήρθαν να διαδηλώσουν κατά χιλιάδες φωνάζοντας «Μακρόν παραιτήσου».

ΠΗΓΗ

Share this post