Η Uber Technologies Inc έχει υποβάλλει μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO), σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το Reuters, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά σε μια στιγμή-ορόσημο για μια από τις πιο στενά παρακολουθούμενες και αμφιλεγόμενες εταιρείες στη Silicon Valley.

 

Η εταιρία μίσθωσης αυτοκινήτων κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα την Πέμπτη, σύμφωνα με μία από τις πηγές, ενώ η ανταγωνίστρια της, Lyft Inc., ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι είχε καταθέσει IPO.

 

Οι ταυτόχρονες καταθέσεις επεκτείνουν την παρατεταμένη «μάχη» μεταξύ της Uber και της Lyft, οι οποίες ως ένθερμοι αντίπαλοι έχουν συχνά δρομολογήσει πανομοιότυπες υπηρεσίες και έχουν ταιριάξει τις τιμές τους. Η Uber θέλει να νικήσει τη Lyft στην Wall Street, σύμφωνα με τις πηγές, γεγονός που αποτελεί ένδειξη της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

 

Η κατάθεση της Uber θέτει το σκηνικό για μια από τις μεγαλύτερες IPO στον τομέα της τεχνολογίας. Η IPO αποτιμά την Uber στα 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Μαζί, η Uber και η Lyft θα τεστάρουν την «όρεξη» των επενδυτών της σχετικά με την αγορά της εκμίσθωσης αυτοκινήτων, η οποία εμφανίστηκε πριν από λιγότερο από μια δεκαετία και έχει αποδειχθεί αρκετά ​​δημοφιλής, αλλά και ασύμφορη.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣχέδιο αποσυμφόρησης μέχρι τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθροΠρος νέο ρεκόρ οι μεταφορές χρημάτων προς τις φτωχότερες χώρες