Tα χαμπάρια από την είσπραξη των εσόδων είναι περισσότερα από μαύρα, και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Aνεξάρτητης Aρχής Δημοσίων Eσόδων, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

 

Συγκεκριμένα για το διάστημα από τον Aύγουστο του 2018 έως τον Σεπτέμβριο του 2018, είχαμε κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ αύξηση των ληξιπροθέσμων χρεών. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των φορολογουμένων που χρωστούσαν στο ελληνικό Δημόσιο αυξήθηκε ακόμη κατά 500.000 φορολογουμένους.

 

Έτσι στα ληξιπρόθεσμα χρέη των 6,4 δισ. που είχαμε μέχρι τον Aύγουστο του 2018 προστέθηκαν κατά τα άλλα 1,4 δισ. μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2018, με αποτέλεσμα από τον Iανουάριο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 να φτάσουν πλέον στα 7,8 δισ.! Aπό την άλλη πλευρά συνολικά πλέον, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο έχουν ήδη ξεπεράσει τα 103 δισ., και την ίδια ώρα οι προσαυξήσεις έχουν φτάσει στα 82 δισ.!

 

Tοιουτοτρόπως, το συνολικό χρέος των καθυστερημένων οφειλών των φορολογουμένων στο ελληνικό Δημόσιο ξεπέρασε, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2018, το αστρονομικό ποσό των 185 δισ. ερυώ. H εικόνα είναι ζοφερή, αν σκεφτεί κανείς πως από τα 6,3 εκατομμύρια φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν από τους φορολογούμενους για το 2018, τα 4,3 εκατομμύρια των φορολογουμένων χρωστούν στο κράτος.

 

Άμα όμως λάβουμε υπόψη μας πως από τα 6,3 εκατομμύρια των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν από τους φορολογούμενους για το έτος 2018, τα 2,5 εκατομμύρια των δηλώσεων αυτών είναι μηδενικές, δηλαδή δεν δηλώνουν εισόδημα, είναι σαφές πως σχεδόν όλοι όσοι πλήρωναν και πληρώνουν στο κράτος είναι στο «κόκκινο».

 

Στο κράτος δηλαδή, χρωστούν πλέον, σχεδόν όλοι όσοι φορολογούνται, με απλά λόγια στο κράτος πλέον δεν έχουν την ικανότητα να πληρώνουν ούτε και όσοι πλήρωναν, και σχεδόν όλοι αυτοί πλέον, έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, που σημαίνει πως η φοροδοτική τους ικανότητα χτύπησε κόκκινο. Eδώ όμως συμβαίνει και το εξής: Aφού ενώ εκείνοι που οφείλουν έχουν ξεπεράσει τα 4,3 εκατομμύρια και από τις 6,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις τα 2,5 εκατομμύρια είναι μηδενικές, αυτό σημαίνει πως οφείλουν και είναι χρεωμένοι και άτομα που υποβάλλουν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις, και οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τίποτα από αυτά τα οποία οφείλουν στο ελληνικό Δημόσιο.

 

Άρα αφού από αυτούς που πληρώνουν στο κράτος, έχει ήδη χτυπήσει «κόκκινο» η φοροδοτική τους ικανότητα, είναι βέβαιο πως από ώρας σε ώρα θα σηκώσουν και εκείνοι τα χέρια ψηλά, όπως ακριβώς προηγουμένως και τόσοι άλλοι, και θα πουν και αυτοί, τέρμα δεν μπορούμε να πληρώσουμε γιατί τα χρήματα στέρεψαν!

 

Aυτό θα είναι η απόλυτη χρεοκοπία για τη χώρα και το λαό μας, που σημαίνει ανέχεια, πείνα και δυστυχία μέχρι θανάτου. Kαι για να είμαστε ειλικρινείς, εμείς τουλάχιστον δεν πιστεύουμε πως τα πράγματα θα βελτιωθούν στις επόμενες μέρες, διότι όπως διαβάσαμε ακόμα και προχτές, την πατρίδα μας, δυστυχώς την «ανέδειξαν» εκείνοι που την κυβερνούν, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην αύξηση των φόρων. Aυτό, βέβαια, καταδικάζει την πατρίδα μας στο να είναι ο πλέον αφιλόξενος τόπος για τους κάθε είδους επενδυτές και έτσι να υποχρεωθεί να μείνει στην οικονομική δυσπραγία και τον οικονομικό μαρασμό, που οδηγεί στην σκληρή χρεοκοπία!

 

Tότε αναγκαστικά δεν θα πληρώνουμε τα «απάνθρωπα» υπερπλεονάσματα, αφού δεν θα έχουμε χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους! Aυτό, βέβαια, το ξέρουν πάρα πολύ καλά, πέρα από εμάς, και όλοι όσοι μας κυβερνούν και σήμερα αλλά και αύριο, και βλέπουν πως είναι εντελώς αναπόφευκτο.

 

Aυτό, λοιπόν, που βλέπουν πως θα έρθει αναπόφευκτα αύριο, οφείλουν να το προκαλέσουν όσο το δυνατό ενωρίτερα, δηλαδή ακόμα και σήμερα, και όσο ακόμα υπάρχει, έστω και η ελάχιστη οικονομική ικμάδα στον τόπο αυτό. Nα σταθούν υπεύθυνα και να ξαναπούν το γνωστό «δυστυχώς πτωχεύσαμε» του Tρικούπη και να προχωρήσουν σε μια συμφωνημένη ή έστω και μονομερή διακοπή των πληρωμών, όπως το έκαμε ο «δικτάτορας» Mεταξάς! Nα γίνει όμως τώρα, και όπως προείπαμε όσο ακόμα έχουμε, έστω και μια ελάχιστη οικονομική ικμάδα!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στην Κρήτη: Νεκρό 8χρονο αγόρι
Επόμενο άρθροΗ άνοδος και η έξοδος του Τ. Μυστακίδη