Μια εταιρεία ρομποτικής που εδρεύει στο Μπρίστολ, η Open Bionics, έχει αναπτύξει το πρώτο  3D-printed τεχνητό χέρι στον κόσμο με ιατρική πιστοποίηση, το οποίο ενδείκνυται για χρήση και για παιδιά .

Το Hero Arm, με το τεχνητό χέρι του, μπορεί να ταιριάζει σε παιδιά ηλικίας έως εννέα ετών. Το μοτερ του ελέγχεται από τους μυς στο υπολειπόμενο άκρο, επιτρέποντας στον χρήστη να εκτελεί πολλές εργασίες σαν να ήταν το πραγματικό του χέρι.

Όπως αναφέρει το BBC, το κόστος του είναι 5.000 λίρες και η Open Bionics ελπίζει πως το χέρι θα καταστεί διαθέσιμο και μέσω του NHS (του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας).

Σύμφωνα με την Σάμι Πέιν, συνιδρύτρια της Open Bionics, πολλά παιδιά που αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα είχαν πει ότι ντρέπονταν να πηγαίνουν στο σχολείο με τα προσθετικά μέλη που είχαν στο παρελθόν, επειδή δέχονταν bullying. “Ωστόσο, με το Hero Arm είναι σαν να ένα gadget το οποίο μπορούν να επιδεικνύουν, να πειραματίζονται μαζί του και να παίζουν με αυτό».

 

 

«Αλλάζει τα πάντα. Μπορείς να πιεις με αυτό, μπορείς να κάνεις κάθε είδους πράγμα με αυτό. Το είχα περάσει όλο αυτό με τους φίλους μου και ξαφνικά όλοι

μαζεύονται. Κανείς δεν θέλει να το φάει στο πρόσωπό του!» λέει η Ράιμι, που είχε σχετικό πρόβλημα στον δεξί αγκώνα εκ γενετής.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙκανοποίηση στην ελληνόκτητη ποντοπόρο για τις νέες αποφάσεις του IMO για τα ναυτιλιακά καύσιμα
Επόμενο άρθροΜπορείτε τώρα να δημιουργήσετε μία νέα εταιρεία σε λιγότερο από μία ώρα