Κατάθλιψη πιστεύει ότι έχει το 40% σχεδόν των εργαζόμενων σε μεγάλες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διενέργησε το ανώνυμο επιχειρηματικό κοινωνικό δίκτυο Blind.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που διεξήχθη από τις 20 έως τις 28 Νοεμβρίου ζητήθηκε από τα μέλη του δικτύου που ανήκουν στην κοινότητα των εργαζομένων σε εταιρείες τεχνολογίας να απαντήσουν “αλήθεια” ή “ψέμα” στην ακόλουθη δήλωση: “Πιστεύω ότι έχω κατάθλιψη”. Συνολικά, το 38,78% των 10.081 τεχνικών εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν καταφατικά.

Με βάση τα στοιχεία του Blind, η Amazon εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης εργαζομένων (43,4%), ακολουθούμενη από τη Microsoft (41,58%), την Intel (38,86%), το LinkedIn (38,73%), το Facebook (36,7%), το Uber 35,87%, το Oracle 35.21% , τη Cisco (34,69%), την Google (33,11%) και την Apple (30,61%).

“Οι χρήστες στο Blind μιλούν ανώνυμα για την εξάντληση, τα υψηλά επίπεδα άγχους, την αϋπνία, την υπερβολική εργασία και τις ακανόνιστες ώρες εργασίας”, έγραψε το Blind. “Αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν την πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει κατάθλιψη”.

 

Σύμφωνα με ένα χαρακτηριστικό ανώνυμο σχόλιο μηχανικού της Cisco που αναφέρει ότι εργάζεται σκληρά τα τελευταία δυο χρόνια, “όλα φαίνονται σαν επιπλέον βάρος και ότι κάνω μοιάζει ανούσιο. Συμβουλεύτηκα γιατρό και βρέθηκα με ήπια κατάθλιψη”.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται μετά από αυτά πρόσφατης έρευνας του site θέσεων εργασίας Glassdoor που δείχνουν ότι η εργασιακή ικανοποίηση των υπαλλήλων του Facebook μειώθηκε ραγδαία τον περασμένο χρόνο. Από το νούμερο 1 στην κατάταξη τον προηγούμενο χρόνο, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο βρέθηκε πλέον στην έβδομη θέση όσον αφορά το “καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς”.

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κατάθλιψη “χαρακτηρίζεται από επίμονη θλίψη και απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κανονικά απολαμβάνετε, συνοδευόμενες από αδυναμία άσκησης καθημερινών δραστηριοτήτων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες”.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΌταν ήμουν στην κοινοβουλευτική του ομάδα δεν ήμουν απολειφάδι
Επόμενο άρθροΗ ΕΕ παρακολουθεί τις συνέπειες των μέτρων Μακρόν στο γαλλικό έλλειμμα