Στα ευρωπαϊκά όργανα θα παραπέμψει η κυβέρνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χθεσινό ισχυρισμό του στη Βουλή πως ο πρωθυπουργός αντήλλαξε τη διάσωση των συντάξεων με την επίλυση του «μακεδονικού».

 

Τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το απόγευμα επιβεβαίωσε αργά τη νύχτα (μέσω της ΕΡΤ) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος: «η κυβέρνηση θα αναδείξει το θέμα στον μέγιστο ευρωπαϊκό βαθμό», είπε, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει λογαριασμό ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) του οποίου η ΝΔ είναι μέλος.

 

Ο ισχυρισμός του αρχηγού της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής, έβαλε φωτιά στην αίθουσα της Ολομέλειας και πυροδότησε την «έκρηξη» του Αλέξη Τσίπρα: «Δεν περίμενα εσείς να μιλήσετε με τον ίδιο καφενειακό λόγο που μιλεί ο αντιπρόεδρος σας κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα που βγαίνει, και να εκστομίσετε εσείς ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ντροπή σας», είπε, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να αντιδρούν όρθιοι με παρατεταμένο χειροκρότημα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚίνητρα για την παραγωγή έρευνας στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΆνοδος για τον Nikkei