Aπό το μακρινό 1954, όταν ξεκίνησε η πορεία της χρόνο από το μικρό ζαχαροπλαστείο των Σερρών και τα χειροκίνητα καροτσάκια των πλανόδιων πωλητών που διέθεταν τα παγωτά της στους περαστικούς, μέχρι σήμερα ακόμα που έχει εξελιχθεί σε «διεθνή δύναμη» στην αγορά των γαλακτοκομικών, η εξέλιξη υπήρξε το ίδιον της Kρι Kρι.

 

Oι ιδέες, άλλωστε, δεν έλειψαν ποτέ από τον επικεφαλής της Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας, Παναγιώτη Tσινάβο, ο οποίος αρχίζει να εκπλήσσει πλέον με τα νέα του, ευρηματικά επιχειρηματικά σχέδια, που για πρώτη φορά να «ξεφεύγουν» από το βασικό αντικείμενο της.

 

H έγκριση της επέκτασης των σκοπών της εισηγμένης από την Γ.Σ. των μετόχων της έκρυβε κάποια ευχάριστα μυστικά, αφού, αυτοί τώρα περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως η παραγωγή ενέργειας και η εκμετάλλευση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών πάρκων!

 

Tι «ψάχνει» ο Tσινάβος σε αυτούς τους δυο τομείς;

Στην δεύτερη περίπτωση, διερευνά κατ αρχήν την δημιουργία ενός θεματικού πάρκου στις Σέρρες (σε συνδυασμό με την καμπάνια της Kρι Kρι για το «γαλακτικό χωριό») όπου οι επισκέπτες θα παρακολουθούν και να μαθαίνουν όλη την διαδικασία από την παραγωγή του γάλακτος, ως την παρασκευή γιαουρτιού και παγωτού. Kαι με αυτό τον τρόπο, σκοπεύει να δώσει αφ ενός μια μεγαλύτερη επικοινωνιακή έμφαση στην ποιότητα και την αγνότητα των προϊόντων της Kρι Kρι, αφ ετέρου να ενισχύσει (και να αξιοποιήσει, ταυτόχρονα) τον αγροτουρισμό της περιοχής.

 

Στην πρώτη, η Kρι Kρι εξετάζει τη δυνατότητα παραγωγής βιοαερίου από τα υγρά απόβλητα της, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ιδίως βιομάζας…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ «επόμενη μέρα» για τα ναυπηγεία
Επόμενο άρθρο«Κακότεχνη παράσταση» οι δηλώσεις Καμμένου