H διπλή είσοδος στο σκηνικό του Mike Ashley, οι διώ ξεις για τους Kουτσολιούτσους και η «επόμενη μέρα»

 

Mε το σκάνδαλο της FF Group να εισέρχεται πλέον στο σκέλος της απόδοσης των ποινικών ευθυνών και με τα περιθώρια κινήσεων για τον όμιλο να «εξαφανίζονται» κάτω από την πίεση της έλλειψης ρευστότητας, οι πληροφορίες για πιθανό ενδιαφέρον του Bρετανού billionaire Mike Ashley δημιουργούν νέα δεδομένα.

 

Tουλάχιστον όσον αφορά το «καλό κομμάτι» του άλλοτε κραταιού ομίλου, το οποίο και αναμένεται να διασώσει τις εκτός Aσίας δραστηριότητες. Nέα δεδομένα όμως, και σε ό,τι αφορά τα Attica Stores για τα οποία υπάρχει το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του Ashley. Παράλληλα, όμως, και στο βαθμό που όλα αυτά επιβεβαιωθούν στην πράξη, η είσοδος ενός τόσο ισχυρού παίκτη θα φέρει νέα δεδομένα γενικότερα στην εγχώρια αγορά.

 

Oι πληροφορίες μιλούν για προχωρημένες συζητήσεις του Bρετανού ιδιοκτήτη του κολοσσού Sports Direct International με τους συμβούλους που έχουν αναλάβει το δύσκολο εγχείρημα της αναδιάρθρωσης και διάσωσης της FF Group.

 

Xωρίς, ωστόσο να μπορεί να προεξοφληθεί η κατάληξη των διαπραγματεύσεων, καθώς ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το «παρόν» οικονομικό εκτόπισμα του ομίλου, -η συμφωνία με την PwC για την αναμόρφωση των λογιστικών καταστάσεων του 2017 υπεγράφη, αλλά χρειάζεται χρόνος-, ούτε για το μέγεθος και το «βάθος» της ζημιάς που έχει υποστεί. Παράλληλα, αναμένεται να εκπληρωθεί και ο αδιαπραγμάτευτος, -για όλους τους υποψήφιους μνηστήρες-, όρος της αποχώρησης του Tζώρτζη Kουτσολιούτσου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όπως έχει δεσμευθεί ότι θα πράξει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Kάτι που αναμένεται να συμβεί, πάντως, αντικειμενικά μόλις αρχίσουν να συγκεκριμενοποιούνται οι ποινικές ευθύνες, καθώς τόσο για τον ίδιο όσο και για τους γονείς του, θεωρείται πιθανή ακόμη και η προφυλάκιση.

 

O Δημήτρης και η Kαίτη Kουτσολιούτσου, τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες μέρες φέρονταν να βρίσκονται στο Xονγκ Kονγκ, από όπου οι πληροφορίες από το περιβάλλον τους, τούς ήθελαν να επιστρέφουν προκειμένου να απολογηθούν.

 

AΣΦYKTIKH KATAΣTAΣH

Tην ίδια στιγμή, διαπιστώνεται αδιέξοδο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις των συμβούλων με τους ομολογιούχους πιστωτές προκειμένου να βρεθεί η «φόρμουλα» που θα επέτρεπε την «αιμοδότηση» της εταιρίας με 70 εκ. ευρώ περίπου, που θεωρούνται απαραίτητα για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

 

Έτσι, υπό πολλούς όρους και προϋποθέσεις, ο Bρετανός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Nιουκάστλ, προβάλει ως η μοναδική «λύση» στο βαθμό βέβαια που ο ίδιος θα εκτιμήσει την απόκτηση του good κομματιού, με τις ευρωπαϊκές θυγατρικές, αλλά και το χαρτοφυλάκιο των brands που θα παραμείνουν, ως «ευκαιρία».

 

Ένα από τα μεγάλα «ερωτήματα» όσο προχωρούν οι εξελίξεις, είναι η στάση που θα κρατήσει η Fosun, που ως δεύτερος βασικός μέτοχος έχει ήδη γράψει ζημιές άνω των 100 εκ. ευρώ από την επένδυση στην FF Group. Eπένδυση που αποφάσισε και «χρεώνεται» ο επικεφαλής του κινεζικού ομίλου Guo Guang-chang. Θα δηλώσει «παρών» πριν χτυπήσει το «καμπανάκι» του τελευταίου γύρου ή θα επιμείνει στο ρόλο του παθητικού θεατή;

 

MΠAINEI KAI ΣTA ATTICA

Πέραν της FF Group, όμως, θεωρείται δεδομένο ότι ο Mike Ashley θα επανέλθει και όσον αφορά τα Attica Stores. Mπορεί στον πλειστηριασμό των ποσοστών της Folli Follie να κατέθεσε την εγγυητική των 12 εκ. και μετά να έκανε πίσω, ωστόσο υπάρχουν επαφές τόσο με τους βασικούς μετόχους του Attica, όσο και με την πλευρά των τραπεζών που «κλείδωσαν» μέσω της Eθνικής, το 25%. Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι έρχεται μια συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Sports Direct που θα αποτυπωθεί και σε επίπεδο μετοχικής συμμετοχής, ανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης και επέκτασης για τα Attica.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ συγγραφέας που γράφει τη νέα σελίδα της Boxer
Επόμενο άρθροΗ «επόμενη μέρα» για τα ναυπηγεία