Τις στρατηγικές της προτεραιότητες για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά και στις διεθνείς αγορές παρουσίασε η Printec κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα νέα της γραφεία στην στην Κηφισιά.

 

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου κ. Μαρίνα Μαυρομμάτη: «Η εταιρία μας δραστηριοποιείται στην αγορά εδώ και 30 χρόνια και έχει μία πολύ επιτυχημένη πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες 15 χώρες που δραστηριοποιούμαστε. Τα τελευταία 4 χρόνια παρουσιάζουμε σταθερή αύξηση τόσο σε έσοδα όσο και σε κερδοφορία, δικαιώνοντας την εστίαση μας στην καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία, καθώς επίσης και την επένδυση που κάνουμε σε υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και ταλαντούχουν ανθρώπους».

 

Ειδικότερα, για το 2017, ο Όμιλος εμφάνισε συνολικά έσοδα 121 εκατομμύρια ευρώ (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες), με κέρδη προ φόρων και τόκων (EBITDA) 14,3 εκατομμύρια ευρώ. Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά η αύξηση είναι περίπου 13% στα έσοδα και 15% στην κερδοφορία.

 

Παράλληλα, σημαντική αύξηση παρουσίασαν και οι προσλήψεις που έκανε η εταιρία το 2017 φτάνοντας τις 178. Συνολικά ο Όμιλος απασχολεί σήμερα περισσότερους από 900 ανθρώπους στις 16 χώρες που δραστηριοποιείται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Η Printec ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1988 με στόχο την αξιοποίηση της τεχνολογίας για να κάνει τη ζωή των ανθρώπων πιο εύκολη. Η διαδρομή του Ομίλου αυτές τις τρεις δεκαετίες είναι ταυτισμένη με σημαντικά ορόσημα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη.

 

Ειδικότερα, η Printec:

· Έφερε το 1ο POS στην Ελλάδα για πληρωμές με κάρτα (1989)

 

· Έκανε το 1ο mobile payment project στη Ρουμανία

 

· Έκανε το 1ο self-scan project στη Βουλγαρία

 

· Έφτιαξε τον 1ο αυτόματο εκτυπωτή ενημέρωσης βιβλιαρίων στην Ελλάδα

 

· Έβαλε το 1ο self-service info kiosk με πληρωμές με κάρτα στην Ανατολική ευρώπη

 

· Έβαλε τα πρώτα contactless ATMs σε Σερβία και Σλοβενία

 

· Έχει βάλει eSignature solutions σε όλες τις μεγάλες τράπεζες της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank

 

Συνολικά Printec εξυπηρετεί μέσα από τις λύσεις της περίπου 2,5 εκατομμύρια συναλλαγές καθημερινά μέσα από τις λύσεις της.

 

«Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη έχει χαράξει προφανή πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και εμείς βρισκόμαστε στο κέντρο των εξελίξεων. Δεδομένου ότι η τεχνολογία τρέχει με γοργούς ρυθμούς είναι προτεραιότητα για εμάς να βρισκόμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και να προσφέρουμε άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας» τόνισε η κ. Μαυρομμάτη.

 

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της, η εταιρία αφιέρωσε τη χρονιά που πέρασε 8.764 ώρες σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει τον εθελοντισμό και την προσφορά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, με φωτεινό παράδειγμα την Ελλάδα που μέσα στο 2017 συγκέντρωσε 24 φιάλες αίμα στο πλαίσιο εθελοντικής δράσης αιμοδοσίας στην Αθήνα και μέτρησε 190 συμμετοχές στον αγώνα Race for the Cure.

Η μετακόμιση στα νέα γραφεία αποτελεί για την Printec την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου εξωστρέφειας, σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρίας. Τα γραφεία φιλοξενούνται στο Cecil, ένα κτίριο με ιστορία καθώς έχει χτιστεί το 1924 και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 1986.

Τα νέα γραφεία έχουν συνολικό εμβαδόν 730 τμ2 και ως βασικά υλικά το ξύλο, το γυαλί και το ύφασμα. Ο χώρος έχει βασιστεί στην εταιρική υπογραφή του Ομίλου Printec innovate.interact.experience με έντονη λογοτύπηση και παρουσία branding, αποτελώντας έναν συνδυασμό της ιστορίας του χθες με την πρωτοπορία του αύριο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜειώσεις σχολικών μονάδων και θέσεων εργασίας εξαιτίας του δημογραφικού
Επόμενο άρθροΑπεργίες σε κέντρα logistics της Amazon στη Γερμανία