Η Nestle θα περικόψει περίπου 380 θέσεις εργασίας στη Γερμανία κλείνοντας δύο εγκαταστάσεις και μειώνοντας το εργατικό δυναμικό σε άλλες δύο, ανταποκρινόμενη στην χαμηλή ζήτηση και μεταφέροντας ένα μέρος της παραγωγής αλλού, ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική εταιρεία τροφίμων.

 

Η Nestle, η οποία απασχολεί περίπου 330.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, είχε ήδη ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Λούντβιχσμπουργκ κοντά στην Στουτγάρδη, όπου απασχολεί περίπου 100 υπαλλήλους και όπου παρασκευάζονται το υποκατάστατο ροφήματος καφέ Caro και δημητριακά.

 

Με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προστίθεται το κλείσιμο εγκαταστάσεων στο Βάιντινγκ στην Βαυαρία, όπου περικόπτονται 85 θέσεις εργασίας. Eπιπροσθέτως, 106 θέσεις εργασίας θα περικοπούν σε εργοστάσιο παρασκευής παιδικών τροφών στο Μπίσενχοφεν, επίσης στην Βαυαρία, και 95 θέσεις σε εργοστάσιο της Maggi στο Λουέντινγκχαουζεν στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

 

Η Nestle έκανε την ανακοίνωση αφού επετεύχθη συμφωνία με τα γερμανικά συνδικάτα για τα πακέτα που προσφέρονται στους εργαζόμενους που χάνουν τις θέσεις τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

“Αυτό μας προσφέρει ένα αξιόπιστο πλαίσιο για να καθορίσουμε τις βιομηχανικές μας δομές σε ένα πολύ δυναμικό και ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον”, ανακοίνωσε η εταιρεία που εδρεύει στο Βεβέ της Ελβετίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕντός 2018 ψηφίζεται η παράταση του εξωδικαστικού
Επόμενο άρθροΣτον «πάγο» το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης