H Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτική ικανότητα της Intralot ΙΝΛΟΤ +1,08% σε «Β3» από «Β2», διατηρώντας το outlook αρνητικό.

 

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε σε «Β3» και την αξιολόγηση του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ που ωριμάζει το 2021 και του τίτλου των 500 εκατ. ευρώ που λήγει το 2024.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Moody’s αναφέρει ότι η υποβάθμιση οφείλεται στις ανησυχίες για τη ρευστότητα και αντανακλά την εκτίμηση ότι οι αρνητικές ταμειακές ροές θα συνεχιστούν για τουλάχιστον δώδεκα μήνες ακόμα.

 

Αντανακλά επίσης ανησυχίες για τη δυνατότητα της εταιρείας να αποκτήσει πρόσβαση στις ανακυκλούμενες πιστωτικές διευκολύνσεις, λόγω υψηλής πιθανότητας παραβίασης των ρητρών.

 

Επιπρόσθετα, η εταιρεία μπορεί να αναγκαστεί να αποπληρώσει δάνειο 15 εκατ. ευρώ αν παραβιάσει τις ρήτρες του συγκεκριμένου δανείου. «Αν και η Μοοdy’s λαμβάνει υπόψη ότι η εταιρεία έχει σημειώσει πρόοδο στη διαπραγμάτευση νέων όρων, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα κάποια γραπτή συμφωνία για την τροποποίηση νέων όρων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά επίσης πως οι τρέχουσες συνθήκες στην αγορά μειώνουν τις πιθανότητες να επιτύχει η Intralot ΙΝΛΟΤ +1,08% κερδοφόρες πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροIσχυρό αποτύπωμα και προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα το 2017
Επόμενο άρθροΈνα ασφαλιστικό τριών πυλώνων θα είχε αναπτυξιακή δυναμική