Στα χέρια των ομολογιούχων το μέλλον της εταιρείας

 

 

Στα χέρια των ομολογιούχων είναι πλέον η τύχη της Folli Follie, καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης. 

 

Η ελπίδα πάντως δεν έχει σβήσει για την εταιρεία, η οποία ευελπιστεί ότι μέχρι τις 24 Ιανουαρίου θα έχει καταφέρει να αποσπάσει τη συναίνεσή τους, προκειμένου να καταθέσει νέα αίτηση υπαγωγής της στον Πτωχευτικό Κώδικα και συγκεκριμένα στο άρθρο 106 δ. Για να ανάψουν το πράσινο φως οι ομολογιούχοι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το due diligence.(Διαβάστε επίσης: Folli Follie: Σπάει σε τέσσερις τομείς)

 

Η πρόταση αναδιάρθρωσης

 

Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόταση αναδιάρθρωσης η οποία περιλαμβάνει μεταφορά ορισμένων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων του ομίλου σε μια νέα εταιρεία, εκτός του υπάρχοντος ομίλου, τη “NewCo”, και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις θα παραμείνουν στον υπάρχοντα όμιλο “OldCo”. Η συναλλαγή αυτή θα επιδιώξει τη μείωση του συνόλου του μη εξασφαλισμένου δανεισμού σε ποσό, το οποίο μπορεί να εξυπηρετηθεί, όσον αφορά την NewCo και την OldCo.

 

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, προτείνεται ο διαχωρισμός του ομίλου σε τέσσερις ξεχωριστούς τομείς, ο καθένας με τη δική του διεθνή διοικητική ομάδα, Οι τέσσερις τομείς θα είναι: η Folli Follie, η Links of London, τα Καταστήματα μόδας και πολυκαταστήματα και ο τομέας των Καλλυντικών.

 

,Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία και τελικά η εταιρεία καταρρεύσει,  οι κάτοχοι τραπεζικού δανεισμού, ο οποίος είναι εξασφαλισμένος επί των μετοχών του ομίλου στα Αττικά Πολυκαταστήματα, και οι ενυπόθηκοι δανειστές θα εισπράξουν πλήρως τις απαιτήσεις τους. Οι μη εξασφαλισμένοι δανειστές της εταιρείας (μητρικής του Ομίλου), θα λάβουν λιγότερα από 10 λεπτά ανά ευρώ απαίτησης, ενώ οι μέτοχοι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λάβουν τίποτα.(Διαβάστε επίσης: Folli Follie: Παραιτήθηκε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από τη θέση του CE)

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για παράταση
Επόμενο άρθροΣτην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης θα υποχωρήσει η βρετανική οικονομία