Τα πειθαρχικά μέτρα μπορούν να αποφευχθούν 

 

Η Κομισιόν έχει φτάσει σε συμφωνία με την Ιταλία για τον προϋπολογισμό του 2019, που επιτρέπει να αποφευχθεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος εναντίον της, ανακοίνωσε ο Bάλντις Ντομπρόβσκις.

 

Τα πειθαρχικά μέτρα όσον αφορά τον ιταλικό προϋπολογισμό μπορούν να αποφευχθούν, με δεδομένο ότι τα συμφωνημένα μέτρα θα εφαρμοστούν πλήρως από την Ιταλία, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters.

 

Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό θα διαμορφωθεί στο 2,04%, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πάντως ότι τα ιταλικά δημοσιονομικά σχέδια ακόμη προκαλούν ανησυχίες.

 

«Η συμφωνία δεν είναι ιδανική, αλλά επιτρέπει να αποφευχθούν πειθαρχικά βήματα. Είναι επείγουσα ανάγκη να μπει το ιταλικό χρέος σε καθοδικό μονοπάτι».

 

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, από την πλευρά του έκανε λόγο για «νίκη του πολιτικού διαλόγου».

 

Ράλι κάνουν τα ιταλικά ομόλογα την Τετάρτη, με τα ιταλικά yields να υποχωρούν 9 με 16 μονάδες βάσης. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχωρεί 12 μονάδες βάσης, στο 2,81%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡεπόρτερ Χωρίς Σύνορα: Ογδόντα νεκροί δημοσιογράφοι φέτος
Επόμενο άρθροΑπό το 2019 η ρύθμιση οφειλών εκτός εξωδικαστικού