Μέχρι το τέλος του χρόνου θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση του νόμου Κατσέλη, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

 

Η παράταση θα δοθεί μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας.

 

Εν τω μεταξύ, περιγράφοντας τις ρυθμίσεις της τροπολογίας που προβλέπει την παράταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για επιχειρήσεις, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι δίνεται η δυνατότητα ακόμα κι αν δεν συμφωνήσουν όλοι οι πιστωτές να μπορεί αν υπάρχει ρύθμιση μόνο με το δημόσιο ή με φορείς κοινωνικής ασφάλισης αν βεβαίως οι οφειλές προς το δημόσιο είναι άνω από 15% των συνολικών οφειλών.

 

Επίσης αυξάνεται το όριο των υποθέσεων που μπορούν να τύχουν αυτοματοποιημένης ρύθμισης από 50.000 ευρώ σε 300.000 ευρώ, η δυνατότητα στον οφειλέτη να εξαιρεί μη επιχειρηματικές οφειλές αλλά και η προστασία από μέτρα αναγκαστικής εκτέλσης όποιου μπει σε ρύθμιση. ” Γενικά προσπαθούμε να κάνουμε τα πράγματα απλούστερα. Επιμένουμε με διαρκείς προσπάθειες και διευκολύνσεις να εδραιώσουμε αυτή τη νοοτροπία. Το ιδιωτικό χρέος αποτελεί από τις πιο οδυνηρές κληρονομιές της κρίσης και σε αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να το μειώσουμε” είπε ο κ. Δραγασάκης καλώντας τις τράπεζες να δουν πιο θετικά τις δυνατότητες που δίνει η τροπολογία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως την κατασκευή του East Med
Επόμενο άρθροΠροειδοποιήσεις από Βρυξέλλες σε 4 τράπεζες για καρτέλ σε trading ομολόγων