Τον Ιανουάριο ξεκινά η εμπορική διάθεση του νέου IQOS στην Ελλάδα

 

Ιδιαιτέρως θετική είναι η πορεία του καπνικού προϊόντος μειωμένου κινδύνου IQOS της Παπαστράτος (θυγατρικής της Philip Morris International), με τις πωλήσεις του να κινούνται ανοδικά.

 

Όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης, με αφορμή την έκδοση της πρώτης έκθεσης κοινωνικό-οικονομικού αποτυπώματος, το μερίδιο αγοράς του IQOS στην Ελλάδα είναι λίγο πάνω από 5%, με τους καπνιστές που έχουν εγκαταλείψει το παραδοσιακό τσιγάρο και έχουν στραφεί αποκλειστικά στο IQOS να φτάνουν ήδη τους 150.000.

 

Σημειώνεται ότι το IQOS, το οποίο κυκλοφορεί σε 42 χώρες, στην Ιαπωνία έχει καταφέρει να αγγίξει σε μερίδιο αγοράς το 10%, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του προϊόντος.

 

Παράλληλα, τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική διάθεση στην ελληνική αγορά του νέου IQOS, το οποίο ήδη κυκλοφορεί σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και εκτιμάται ότι θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερους καπνιστές να στραφούν σε αυτό.

 

«Το 2019, ο μεγάλος μας στόχος είναι να αλλάξουμε όλους τους καπνιστές και να τους φέρουμε στο IQOS» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης. Στο πλαίσιο αυτό, τον επόμενο χρόνο ολοκληρώνεται η επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος, σε ένα από τα πρώτα κέντρα αποκλειστικής παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς της Philip Morris International.

 

Ο κ. Χαρπαντίδης χαρακτήρισε το 2017 χρονιά-σταθμό για την Παπαστράτος. «Γυρίσαμε σελίδα στην ιστορία μας, καθώς πήραμε την απόφαση να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την παραγωγή τσιγάρων, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για όσο το δυνατόν περισσότερους» τόνισε.

 

«Θέλουμε να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο και να αφήσουμε πίσω μας το κάπνισμα» ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ιάκωβος Καργαρώτος. Όλη αυτή η αλλαγή, σύμφωνα με τον κ. Καργαρώτο, δεν μπορεί να γίνει από μία εταιρεία, από ένα προϊόν μόνο, από τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού ή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την πολιτεία. «Η πολιτεία έχει σημαντικό ρόλο να παίξει, εάν θέλουμε πολύ γρήγορα να αφήσουμε πίσω μας το κάπνισμα και να πάμε σε εναλλακτικά προϊόντα, πάντα θεωρώντας τη μειωμένη βλάβη συμπληρωματικό πυλώνα των σημερινών που είναι η πρόληψη και η διακοπή. Θέλουμε όσοι περισσότεροι καταναλωτές γίνεται, να διακόπτουν το κάπνισμα αλλά και όσοι δεν τα καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση σε λιγότερο βλαβερά προϊόντα» πρόσθεσε.

 

Με αφορμή την έκδοση της πρώτης έκθεσης κοινωνικό-οικονομικού αποτυπώματος της Παπαστράτος στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2017 ανήλθε σε 1,2 δισ. ευρώ ενώ σε 1,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική συνεισφορά σε φόρους (συμπεριλαμβανομένων ΦΠΑ και ΕΦΚ). Η εταιρεία διέθεσε 4,9 εκατ. ευρώ σε ενέργειες για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων ενώ η απορρόφησε το 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών.

 

Λειτουργώντας σαν πολλαπλασιαστής αξίας, η Παπαστράτος το 2017 δημιούργησε προστιθέμενη αξία 157 εκατ. ευρώ – ποσό που αντιστοιχεί σε 0,1% του ΑΕΠ.

 

Υπολογίζεται πως κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας της Παπαστράτος, δημιούργησε 2,3 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία, αυξημένο κατά 66,7% σε σχέση με το 2016.

 

Σε επίπεδο απασχόλησης, η Παπαστράτος έκανε ακόμη πιο ισχυρό το θετικό της αποτύπωμα, αυξάνοντας κατά 24,6% τον αριθμό των εργαζομένων της (897 άμεσες θέσεις εργασίας και 1.091 έμμεσες θέσεις εργασίας). Κάθε μία θέση εργασίας της Παπαστράτος υποστηρίζει έμμεσα 2,5 θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας.

 

Η Παπαστράτος έχει διαθέσει 2,4 εκατ. ευρώ σε δράσεις και πρωτοβουλίες εταιρικής υπευθυνότητας από το 2009 έως και το 2017.  Οι επενδύσεις σε κοινωνικές δράσεις το 2017 ανήλθαν σε 272.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠτώχευσε η Qudos Insurance
Επόμενο άρθροΝέος διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης ο Μιχάλης Παναγής