Εν μέσω του γενικότερου “χαμού” που έχει γίνει τελευταία όσον αφορά στο bitcoin και τα λοιπά κρυπτονομίσματα, η Facebook που δε θέλει να μένει πίσω στις εξελίξεις, ετοιμάζει το δικό της. 

 

Η ομάδα με επικεφαλής το πρώην αφεντικό της PayPal και του Facebook Messenger Ντέβιντ Μάρκους, εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς να έχει;eruei φως της δημοσιότητας τι ακριβώς ετοιμάζει, παρά τις εικασίες που έχουν κατά διαστήματα ακουστεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει ένα «σταθερό νόμισμα», ένα συγκεκριμένο είδος κρυπτονομίσματος η αξία του οποίου να συνδέεται με το δολάριο, και το οποίο θα χρησιμοποιείται για να διευκολύνονται οι μεταφορές χρημάτων στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει η εταιρεία.

Στην αρχή, στόχος είναι να διευκολύνονται τα εμβάσματα στην αγορά της Ινδίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Cheddar ανέφερε ότι οι υπάλληλοι του Facebook είχαν συζητήσεις με τους εργαζόμενους στη βιομηχανία του blockchain για την δημιουργία ενός αποκεντρωμένου ψηφιακού νομίσματος για τους 2 δισ. χρήστες του κοινωνικού δικτύου». Για το λόγο αυτό μάλιστα, σύμφωνα με το Cheddar, η εταιρεία προχωρά σε προσλήψεις ειδικών του χώρου για μια σειρά από θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, η Facebook φέρεται να δυσκολεύεται να προσλάβει τα ταλέντα του χώρου μετά και τα διάφορα σκάνδαλα που έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος τύπου της Facebook, Τράβις Ρίντ, έδωσε στο Business Insider την ακόλουθη απάντηση: «Όπως και τόσες άλλες εταιρείες έτσι και η Facebook ερευνά τους τρόπους να δραστηριοποιηθεί στην blockchain technology. Αυτή η μικρή ομάδα που έχει δημιουργηθεί εξερευνά διάφορες εφαρμογές της τεχνολογίας, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε ακόμα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Ψαλιδισμένα» εώς και 45% τα αναδρομικά των αποστράτων
Επόμενο άρθροΜέσω της Εθνικής Τράπεζας η πληρωμή επιδομάτων στους συνταξιούχους