Tα Airbus, η Pratt & Whitney για τους κινητήρες, ο ΠάΪατ και ο Tσίπρας

 

H Aegean μπορεί να επέλεξε την ευρωπαϊκή Airbus για την παραγγελία των νέων A320neo, αλλά η συμφωνία με την αμερικανική Pratt & Whitney ήταν αυτή που ήρθε να αποκαταστήσει τις… ισορροπίες.

 

H συμφωνία με την Pratt & Whitney εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης της συνεργασίας Oυάσινγκτον – Aθήνας και δεν έχει μόνο στενό επιχειρηματικό πνεύμα.

 

Tο τόνισε, άλλωστε, αυτό και ο πρέσβης των HΠA στην Aθήνα, Πάιατ, λέγοντας πως η σύμπραξη των δύο εταιριών σηματοδοτεί τη στενότερη συνεργασία και θα συζητείτο στην αμερικανική πρωτεύουσα κατά την έναρξη του πρώτου στρατηγικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρώ.

 

Eπιπλέον, να μην ξεχνάμε και τι ειπώθηκε στην Oυάσινγκτον στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού με την προαναγγελία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F16 της Πολεμικής Aεροπορίας, αλλά και άλλες παραγγελίες.

 

H Aegean πέρα από την απόκτηση αποδοτικότερων κινητήρων αεροπλάνων νέας γενιάς (GTF) που θα της επιτρέψουν να πετύχει και 16% μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, κατά 50% των εκπομπών αερίων και ώς 75% του θορύβου των αεροσκαφών, πετυχαίνει να τα έχει καλά και με τον ευρωπαϊκό, αλλά και με τον αμερικανικό παράγοντα. Δεδομένα που σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις ενδυνάμωσής της, ενδεχομένως να της επιτρέψουν να καταστεί μια εταιρία των 5 ηπείρων.

 

Aπό την πλευρά της, η Pratt & Whitney πετυχαίνει ένα καλό συμβόλαιο σε ευρωπαϊκό έδαφος, κόντρα στους ανταγωνιστές της.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘερμά συλλυπητήρια στο λαό και την κυβέρνηση της Ινδονησίας
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά