Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το πετρέλαιο, μετά το «άλμα» της τάξεως του +8% που σημειώθηκε την περασμένη ημέρα, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και την υπερπροσφορά εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές.

 

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent σημείωσε πτώση της τάξεως του -3,84% στα 52,38 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε κατά -3,03% με την τιμή του να διαμορφώνετα στα 44,82 δολ. ανά βαρέλι.

 

Σημειώνεται ότι τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έχουν απωλέσει σχεδόν το 40% της αξίας τους σε σύγκριση με τις αρχές Οκτωβρίου, όταν και η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Παρά την άνοδο που σημειώθηκε χθες, ο αναλυτής εμπορευμάτων της Samsung Securities, Shim Hye-jin, δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν χαμηλά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «εάν οι περικοπές οτυ ΟΠΕΚ εκπληρωθούν, οι τιμές του αμερικανικού αργόυ αναμένεται να αυξηθεί στα 50-60 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent αναμένεται να σκαρφαλώσει μεταξύ των 58-70 δολ. ανά βαρέλι το επόμενο έτος».

 

Από την πλευρά της, η αναλύτρια αγοράς της CMC Markets, Margaret Yang, δήλωσε ότι «οι αγορές χρειάζονται πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τη βελτίωση των θεμελιωδών μετρικών μεγεθών και για την επαναφορά της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης πριν οι τιμές του πετρελαίου φτάσουν σε πραγματικά κατώτατο όριο».

 

Αργότερα εντός της ημέρας, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης θα δημοσιευθούν αύριο Παρασκευή (28/12).

 

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Reuters, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 2,7 εκατ. βαρέλια, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί την τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροEκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
Επόμενο άρθροDEAL NEWS:H EΓΚΥΡΗ – EΠIXEIPHMATIKH KAI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ EΦHMEPIΔA