«Ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε νέα αδιέξοδα» τόνισε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε «η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη ΝΔ που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει».

 

Ο κ. Χρηστίδης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε ότι για το ΚΙΝΑΛ δεν είναι αυτοσκοπός η συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση και σημείωσε ότι οι πολίτες «με την ετυμηγορία τους θα μας κατατάξουν, θα δώσουν εντολές και θα καθορίσουν τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα για τη διακυβέρνηση της χώρας».

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής  Σταμάτης Μαλέλης σε συνέντευξη του μιλώντας για τη συμμετοχή του κινήματος σε κυβέρνηση συνεργασίας, αφού είπε ότι ο στόχος τους είναι προοδευτική διακυβέρνηση τόνισε: «Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο».

 

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο Γιώργος Καμίνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τίς δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός του Κινήματος Αλλαγής.

 

«Ακούω όλη αυτή την ιστορία τουλάχιστον από πέρσι το φθινόπωρο, στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό είναι ένα δίλημμα αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι άκαιρο. Δεν υπάρχει. Το θέμα είναι αν το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διαμορφώσει τον δικό του προγραμματικό λόγο, τη δική του αυτόνομη παρουσία, να είναι μεταξύ των τριών πρώτων κομμάτων, που σε περίπτωση έλλειψης κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, θα πάρει τη διερευνητική εντολή και θα μπορεί να επιβάλει τους δικούς του όρους. Αυτό είναι το ζήτημα.

 

Εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας. Από εμάς εξαρτάται να διαμορφώσουμε μια πολιτική αυτόνομης παρουσίας, ενός αυτοδύναμου προγραμματικού λόγου. Και όλα αυτά τα ερωτήματα, όταν θα έρθει η στιγμή, το τονίζω, και αντιστραφούν οι όροι θα απευθύνονται στους άλλους», υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟρίστηκαν οι δύο ανεξάρτητοι διευθυντές μετά τη συμφωνία με την ΕΚ
Επόμενο άρθροH Attica Group αποπλήρωσε πρόωρα το ομολογιακό δάνειο της Blue Star